Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '18

 
Kategori
Deneme
 

Gülmek Yakışır

Gülmek Yakışır
 

Gülmek Her İnsana Yakışır.


     Gülmek her insana yakışır. Kimi zaman vurdulu kırdılı televizyon haberlerinden, kaçırılma vakalarından içiniz burkulur da kurtuluş ararsınız. Tam da imdada yetişir bir gram buse. İki dudak arasına tutunan mutluluk, kendini akışına bırakır ve al yanaklarda hafiften gamze belirir. Gül bahçesine inen yağmur taneleri gibi yanaklara inen gamze de kalbinizin mutluluk oyunu olur. Oyun arkadaşı olmadığı için üzülen çocuklar aklıma gelir. Bir bilseler büyüyünce ona ne oyunlar oynayacak insanlar ve hayat.

     Tebessüm etmek, bedenimizin bir sadakasıdır. Ağzımızdan dökülen pırlanta sözler inci dişlerimizle el ele tutuşur ve kendini ele verir muzip bakışlar. Gülmenin sıhhatinde dem bulur uzuvlar. Karamsarlığa körebe oyunu oynatıp gülüşmek istersiniz ardından. Nefretin un ufak olmuş tozlarını örter elmastan gülüşler. Bir yumak mutluluk sinenizde yosun tutar. 

   “Yazmasaydım ölecektim.” demiş Sait Faik. Anlatmayınca ölür anılar, geriye bir tek beraber gülüştüğünüz tatlı hatıralar kalır şu hayatta. Kalemden ve kitaplardan kopamayan bir adam, muhabbet ortamını terk etmek istemeyen gönül ehli kişiler misalidir. Aşka tutulur anılar, işini aşkla yapanlar tabirince meyve verir her bir anı. Gülümsemenin ipucudur yaşanmışlıklar, derinden bir iz bırakıp konar maziden. İz sürmenin izinde giden bedevî misali mecnun olur mutluluk.

     Gülmek herkese yakışır. Kıdemli, donanımlı bir mutluluk ustasına sorun bir de huzuru. Ağzından bal damlayan, her daim gülümseyen insanlarımız ne çok mutlu eder çevresini. Ezilmişliğin, umutsuzluğun, tembelliğin, huzursuzluğun, mutsuz yaşanmışlıkların tebeşir izi iç huzurla silinir gider hayat silgisinde. Bembeyaz defterler için bir başlangıç yapmak gerek hayatın dönüm noktalarında. Yalnızlığa uçar hüzünlü yıllar, masalsı bir tat bırakır eteklerinizde, inadına gülümsetir sizi hayat. Gülümsemekten, iç huzurdan yana uzanan şekersi düşler kelebeğiniz olur avucunuzda.

    13 Temmuz 2018 - Cuma    Milliyet Blog Yazarlığı ile sayfamda ilk günüm

 ELİFNAĞME

 
Toplam blog
: 8
: 152
Kayıt tarihi
: 13.07.18
 
 

    Öğretmen, Yazar, Şaire, Oyuncu Adayı, Editör ve Türk İşaret Dili Eğitmeniyim. Türkiye Yazarla..