Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Gündemde Atasözleri

Gündemde Atasözleri
 

Atalarımız ne kadar zekilermiş, her duruma özel bir cümle söyleyip gelecek nesillere bir şeyler bırakmak istemişler.Fakat biz sadece bir nusubet bin nasihattan iyidir atasözünü sahiplenmiş şekilde herşeyi tekrar yaşayarak nostaji yapıyoruz.Halbuki gündemdeki bütün konuları güzellikle inceleyip atasözleriyle değerlendirirsek çok daha mutlu yaşayacağımız kanaatindeyim.Öyle olmasa da gündem başlıklarını atasözleriyle beraber okumak gününüze gülerek başlamanızı sağlayacaktır.


*Deniz feneri davasında Türkiye ve Almanya ilşkisi

=>Yalnız öküz, çifte (boyunduruğa) koşulmaz.
*Her işin uygun bir yapılma biçimi vardır. Dolayısıyla iki kişinin ancak yapacağı bir işi, tek kişi ile yapmaya kalkışmak doğru bir hareket değildir.

*Toptan: Bu ülke, hanım Başbakan’dan çok çekti.

=>Yarası olan gocunur.
*Bir işte sorumlu aranırken kusurlu olan kimse, açığı ortaya çıkacak diye telâşa düşer.

*Davos'un fethinin ardından sınırlarımızın davoslulara kiralanma olayı(?)

=>Yarım elma, gönül (hatır) alma.
*Sunulan armağan küçük de olsa, gönül almaya yeter. Çünkü önemli olan dostlarımızı unutmadığımızı, hatırladığımızı ortaya koymaktır.

*Fethullah Gülen:Her türkün cemaatle tanışmasını istiyoruz.

=>Yarım hekim candan eder, yarım hoca dinden eder.
*Her işin bir ehli, ustası ya da uzmanı vardır. Bir iş, ehline değil de, yarım yamalak bir bilgiye sahip olan kişiye teslim edilirse, o işten iyi sonuç alınamaz. Hatta işin tamamen bozulduğu, kötü bir sonuç verdiği bile olur. Tecrübesi olmayan, acemi, kusurlu, eksik bir doktorun uyguladığı tedavi insanı ölüme götürebilir. Bunun gibi dinin ilkelerini iyi bilmeyen hoca da, insanları yanlış bilgilerle donatıp, onları, dine ters düşen yollara itebilir.

*Abdullah Gül:Birinci önceliğimiz Avrupa Birliği.

=>Bal bal demekle ağız tatlanmaz.
*Bir şeyin yalnızca adını etmekle, onun hakkında tatlı sözler söylemekle o şeye kavuşulmaz. Önemli olan gerekli girişimlerde bulunup onu ele geçirmek için uğraş vermektir.

*İran seçim sonrası isyanları.

=>Başa gelmeyince bilinmez.
*İnsan başkalarının uğradığı felâketlerin, dertlerin ne denli acı olduğunu gerektiği gibi idrak edemez. Ne zaman ki benzer bir olayla karşılaşır ve acıyı tadar, işte o zaman anlar.

*AKP ve GÜLEN'i bitirme planı.

=>Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır.
*İnsan bir şeyi duymuşsa, o ancak bir söylentidir; doğruluğu belirsiz, gerçekliği de şüphe götürür. Ancak insanlar söylentilerin bu yanına bakmazlar, duyduklarını başkalarına aktarıp dedikodu yaparlar. Konuşulan bir olayın aslının olup olmadığını ancak gören bilir, görmeyen ama söylenenleri duyanlar ise dedikoduları gerçekmiş gibi kabul ederler.

*Ergenekon davası.

=>Bir deli kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış.
*1. Aklî dengesini yitirmiş kimi insanların yaptıkları öyle işler vardır ki, bunu akıllı insanlar bir araya gelse ne yorumlayabilir, ne de çözebilirler. 2. Kimi zaman bir insan öyle delice bir iş yapar ve zarara yol açar ki, pek çok akıllı kimse bir araya gelir ama bu zararı gideremez; işi de düzeltemez.

*Başbakanın oğlu ve gemiCİK mevzusu.

=>Biri yer, biri bakar; kıyamet ondan kopar.
Bir toplumun sahip olduğu varlıklardan her fert bir adalet çerçevesi içinde yararlanmalıdır. Eğer böyle olmaz, adaletli davranılıp hak gözetilmez, sadece bir kısım insanların yararlanmasına göz yumulup diğer insanların yararlanmasına fırsat verilmezse kargaşa çıkar; kavga baş gösterir, toplumdaki sosyal barış zedelenir, düzen bozulur, insanlar birbirlerine düşer.

Son olarak:

=>Körler memleketinde şaşılar padişah olur.
***Bilgisiz, anlayışsız, beceriksiz insanların bulunduğu bir yerde, çok az bilgi, anlayış ve becerisi bulunan kişiler başa geçip yönetimi ele alırlar.

Umarım okurken ufak da olsa bir gülümseme ifadesi yaratmıştır yazılarım.Amacım kimseyi kınamak veya yermek değildir.Doğru, yanlış, güzel, çirkin saygı çerçevesinde bütün yorum ve eleştirilerinize açığım.

KEYİFLİ GÜNLER :)

 
Toplam blog
: 2
: 1322
Kayıt tarihi
: 21.06.09
 
 

Maltepe hukuk fakultesi öğrencisi boş beleş takılan insan ! ..