Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '17

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Güney Amerika'da vize gerektirmeyen 3 ülke

Güney Amerika'da vize gerektirmeyen 3 ülke
 

Vizesiz Güney Amerika


Vizesiz Seyahat Edilebilen Ülkeler

Vizesiz seyahat edilebilen ülkelerin aslında oldukça uzun olan listesini ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. Bazıları direkt olarak vizesiz ziyaretçi kabul ediyor, bazıları ise kapıda kolayca vize veriyordu. Ancak hiç biri Avrupa Schengen Vizesi ve ABD Vizesi gibi uzayıp giden prosedürler ile uğraştırmıyordu. 

Rio Karnavalı ile meşhur Brezilya, Tangonun ve futbol ilahı Messi'nin ülkesi Arjantin, muhteşem bir tarihle yoğrulmuş olan Peru gibi ülkelere vizesiz gidildiğini açıkçası bilmiyordum. Bunu öğrenince, insanın uzun uzadıya bir Latin Amerika seyahati planlayıp yola çıkası geliyor. Aslında bu ülkeler öyle çok maliyetli ve pahalı ülkeler de değil. Avrupa seyahatlerine kıyasla çok daha ucuza gezilebilecek ülkeler, ancak oralara uçak bileti çok pahalı olduğu için elimiz kolumuz bağlanıyor.

Brezilya

Brezilya hepimizin futbolu ve dansları ile tanıdığımız bir ülke. Rio Karnavalı'nın her sene haber kanallarında ne denli uzun bir yer tuttuğunu biliyoruz. Eğlenmeyi bilen insanların ülkesi Brezilya... Salsa danslarının ve plaj futbolunun da başkenti aynı zamanda... Rio dünyaca ünlü plajları Ipanema ve Copacabana ile muhteşem bir deniz, kum, güneş tatili de vaat eden bir yer. Bunun yanında kültürel anlamda da görülecek çok şey var. Sonuçta Güney Amerika kıtası geçmişte İnkaAztek ve Maya gibi kadim kültürlerin yaşadığı yerler olmuş.

Arjantin

Arjantin hem birer doğa harikası olan ulusal parkları ile hem de Latin Amerika'nın ateşli karakterini yansıtan Buenos Aires gibi bir başkent ile ön plana çıkıyor. Çoğumuzun bildiği dünya derbilerinden River Plate ve Boca Juniors derbisi de bu ülkede oynanıyor. Tango dansı ile ünlü olan Arjantin de vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alıyor.

Peru

Machu Picchu isimli muhteşem dünya mirasının bulunduğu ülkedir. Machu Picchu, tarihin en gizemli medeniyetlerinden İnkaların en iyi korunmuş tarihi yapılarından oluşan bir antik şehirdir ve dünyanın yeni 7 harikasından biri seçilmiştir.

Latin Amerika Gezi Planı

Daha önce de belirttiğim gibi böylesine muhteşem ülkelere vizesiz gidilebildiğini öğrendiğimde çok şaşırmış ve sevinmiştim. Şimdilik uçak bileti parası ile birlikte çok ciddi maaliyet olarak gördüğüm için gidemesem de, yakınlarda bir gezi planı yapmayı ve ziyaret etmeyi çok istiyorum. 

Üstelik Latin Amerika'da vizesiz ülkeler listesi bunlarla da sınırlı değil. Listede Şili, Meksika, Paraguay, Uruguay gibi birçok güzel ülke daha var. Sözün özü siz siz olun vizesiz gidilen ülkeler listesini iyi gözden geçirin. Asya'da da vize istemeyen ülkelerin sayısı hiç de az değil. Türklerden vize istemeyen Japonya, Güney Kore, Singapur, Kamboçya, Hong Kong, Malezya gibi muhteşem ülkeler var ve her biri ayrı güzel. 

 
Toplam blog
: 20
: 1034
Kayıt tarihi
: 31.10.16
 
 

Profesyonel tur rehberiyim. Seyahat etmek mesleğimin bir parçası olsa da, aynı zamanda benim için..