Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '17

 
Kategori
Ankara
 

Gurbette Ankaralı Olmak

Gurbette Ankaralı Olmak
 

 5 milyon kişinin yaşadığı Ankara, birçok farklı karaktere, kültüre ve konsepte evsahipliği yapıyor. Yaşaması kolay ve gelişmiş bir kent olan Ankara birçok insanın ikamet için tercih ettiği bir yer. Bir de madalyonun diğer boyutu var: Gurbetteki Ankaralılar. Bunların sayıları hakkında net bir veri yok. Gurbete gidiş sebepleri farklı farklı. Hepsinin ortak özelliği ise ‘’İşte ben gider oldum Angara galsın sizlere’’ demeleri.

 Gurbette Ankaralı olmak, Kızılay’da yeşil ışık yandığında akan kalabalığın içine karışıp yürümeyi özlemektir.

 Gurbette Ankaralı olmak, kitabevlerine, sahaflara gidip kitap karıştırmayı, selüloz kokısunu içine çekmeyi özlemektir.

 Gurbette Ankaralı olmak, metro istasyonunda beklerken rüzgarı hissetmeyi özlemektir.

 Gurbette Ankaralı olmak, haftasonları Kızılcahamam’a gidip piknik yapmayı özlemektir.

 Gurbette Ankaralı olmak, çaya batırıp yiyecek Beypazarı Kurusu bulamamaktır. Birçok il bu güzel gıdayı henüz keşfedememiştir.

 Gurbette Ankaralı olmak, Göksu kenarında yürümeyi, dağ kızağına binmeyi özlemektir. Ankara’da güzel park çoktur ama Göksu’nun yeri başkadır.

 Gurbette Ankaralı olmak, Aşti’nin her yerini öğrenmektir. Ankara’ya gide gele gide gele Aşti’nin bütün detaylarını görür ve bilirsiniz.

 Gurbette Ankaralı olmak, tiyatroya gitmeyi özlemektir. Ankara’da yaygın bir sanat olan tiyatro zihni dinlendirir.

 Gurbette Ankaralı olmak, bayiden gazete aldığınızda Ankara Eki yerine başka Ek ile karşılaşmaktır. O an gurbet size soğuk yüzünü hatırlatır.

 Gurbette Ankaralı olmak, çevrenizdekilerin hiç duymadığı ve bilmediği Sincanlı Mustafa, Çubuklu Yaşar, Güdüllü Ergün, Ayaşlı Serhat, Yenikentli Nadir gibi kavramlara aşina olmaktır.

 Gurbette Ankaralı olmak, ‘’Keşke imkan olsa da çiftlik dondurması getirebilsem’’ demektir.

 Gurbette Ankaralı olmak, moraliniz bozulduğunda oyun havası dinleyip moral motivasyonu yükseltmektir. Bu konuda Namık şarkıları bir numaradır. İlaç gibi gelir.

 Gurbette Ankaralı olmak, Aşti giden yolcu peronunda uzaktaki gökdelenlere bakarken zihinde ada konseyi müziği çalmasıdır.

 Gurbette Ankaralı olmak, Ankara’daki büfelerde satılan portakal suyunu içmeyi özlemektir. Gerçek sıkma portakal suyudur.

 Ankaralılar bilir. Kızılay metro istasyonunda, metrodan inen yolcuların yüzde 96’sı yürüyen merdivenden çıkar, yüzde 4’ü ise merdivenden çıkar. Gurbette Ankaralı olmak, merdivenden çıkan yüzde 4 gibi hayatın zorlukları ile tek başına mücadele etmektir.

 
Toplam blog
: 2
: 300
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

Yorgun şövalye. Ankara/Sosyal Bilimler   ..