Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Haklara odaklan

Haklara odaklan
 

sergide yer alan Duygu Yeşilkayalı'ya ait fotoğraf


İzmir’de 1- 8 Kasım 2010 tarihleri arasında içinde benim de yer aldığım “haklara odaklan” isimli fotoğrafçılık projesi düzenlendi. İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Türkiye olmak üzere 5 farklı ülkeden yaş aralıkları 18-25 arasında değişen 38 genç İzmir’de bu proje için bir araya geldi.  

Projenin ilk amacı projeye katılan gençlerin insan haklarına bakış açısını fotoğraf sanatını kullanarak yansıtmalarıydı. Bunun yanı sıra organizasyonun çok kültürlü olması katılımcılara birbirlerinin kültürlerini ve yaşam stillerini öğrenme şansı da tanıyordu. Her akşam bir ülke kendi kültürünü anlatabilmek amacıyla “kültürel gece” kapsamında ülkesini tanıttı. Sunum sırası gelen ülke kendi kültürüne özgü tatları, kıyafetleri ve gelenekleri sunup getirdiği tanıtım cdleri ve broşürleri yardımıyla ülkesini anlattı.  

Proje sırasında “insan hakları” konulu atölye düzenlendi. Atölyenin içeriği insan haklarına dair ne kadar bilgimiz olduğuna göz atmaya yönelik küçük bir testten, insan hakları konusunu içeren güncel olaylarla ilgili çeşitli tartışma konularından ve konuya dair çeşitli oyunlardan oluşuyordu. Proje boyunca Agora, Kemeraltı, Asansör, Karşıyaka ve Konak gibi İzmir’in çeşitli yerlerine gidildi ve konuya dair fotoğraflar çekildi. Katılımcılar en çok Kemeraltı’nı sevdiler. Hem konuya dair en çok fotoğrafı orada çekebildiler hem de kültürümüzü tanımak ve alışveriş yapmak için en uygun yerin Kemeraltı olduğunu düşündüler. Katılımcılardan bazıları insan hakları konusuna ek olarak Türk kültürü ile ilgili fotoğraflar da çektiler çünkü ülkelerine döndüklerinde çektikleri fotoğraflarla ilgili sergi açmak istiyorlardı.  

Proje sayesinde farklı ülkelerden ortak ilgi alanına sahip olduğum birçok arkadaş edindim. Bakış açımın gelişmesine katkı sağladığını düşündüğüm bu etkinlik aynı zamanda hiç unutmayacağım bir hafta geçirmemi sağladı.  

Eğer çektiğimiz fotoğrafları görmek isterseniz 30 fotoğraftan oluşan sergimizi Yakın Kitapevi 2. katında izleyebilirsiniz.  

Konuyla ilgili 6gen dergisinde yayınlanan yazıma ve fotoğraflarıma da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.  

http://www.6gendergi.com/ 

 
Toplam blog
: 10
: 1038
Kayıt tarihi
: 31.05.09
 
 

Psikoloji mezunuyum. İki yıl çocuklarla ve kadınlarla aile içi şiddet, cinsel istismar, ihmal kon..