Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '20

     
    Kategori
    Dekorasyon
     

    Halı tarihi ve otel halısı

    El Halısı dokumacılığının tarihi Orta Asyaya kadar dayanmaktadır. Göçebe hayatı sürerken, soğuk kış aylarında çadırların zeminini örtmek ve duvarlarını süslemek için koyun ve keçi tüylerinden dokunarak elde edilmiştir. Günümüzde Anadoluda ve Demirci yöresinde devam etmekte olan bu zanaat tarih açısından  oldukça öneme sahiptir.
     
    El Halısı dokumacılığı ile başlayan bu zanaat zamanla makineleşmeye dönmüşmüştür. Gelişen teknoloji ile istediğiniz desen ve modeli artık halılarda görmek mümkün.
     
    Gelişen teknoljinin olumlu tarafları olduğu kadar olumsuz taraflarıda mevcut olmuştur. El emeği ile ilmek ilmek dokunan halılar yavaş yavaş kendisi tarihe bırakırken teknolojinin getirdiği makineleşme ile artık istediğiniz en boy ölçülerdeki halılar artık imalatı daha kolaylaştı.Zamandan ve iş yükünden kazanım sağlanması ile otel ve cami halıları artık daha modern ve şık tasarımlar sunmaya başladı.
     
    Özellikle otel halısı konusunda yeni model ve tasarımların üretimi ile bir çok kişinin sosyal alanı olan otellerde gördüğümüz üzere halı modellerinde yeni bir çağ açmış durumdayız. Ülke olarak Halı sektöründe diğer ülkelere ihraç ederek ülkemize ekonomik yönden iyi bir destek sağlamakta.
     
    Bu sektörde en köklü firmaların arasında Özkul gelmektedir.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 43
    Kayıt tarihi
    : 27.02.20
     
     

    Bİlgisayar Mühendisi Yazılım ve Spor aktiviteleri ..