Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '18

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Hamilelik Kredisi

Hamilelik Kredisi
 

Şu aralar malum hepimizin gündemi mecburen kriz. Kriz çocuklu aileleri iki kez vuruyor. Çünkü bezin mamanın fiyat artışına yetişebilmek mümkün değil malesef...

Bebek Bezi Kredisi
Genelde doğduğundan beri oğlumun bezlerini toplu almaya çalışıyorum. Yani yaklaşık ayda 1 kez toplu olarak ölü yatırım yapıyorum da diyebilirim. Eğer oğlum doğduğunda 1 aylık bez almak yerine evi arabayı satıp bebek bezine bassaymışız şimdi milyonermişiz. Zira böyle bir artış yok.

Bebek mamalarını hiç kullanma durumum olmadığı için çok yakından bilmesem de onlarda da durum aynı sanırım. Hatta onların fiyati dikilen bir gökdelenden bile daha hızlı yukseliyor şuan. Vallahi insanın kara borsacılık yapası geliyor yani öyle bir yükselme.

Şanslı bir anneyim ki oğlumun doğum günü kriz dönemine geldi. Ben tabi ki 1,5 ay öncesinde bebeğime her türlü kıyafet ve oyuncak alışverişini durdurdum. Özellikle oyuncak anlamında baya kardayız baya bir süre oyuncak almak yok artık. Zaten bebek bezi ve mamanın yanında oyuncak fiyatlarına güç yetirmek için baya baya kredi almamız falan gerekiyor şuan.

Peki Ne Yapmalı?
Annelere Altın Değerinde Tavsiyeler
Bebek bezi ve mamada malesef yapacak çok birşey yok, mecburen yıkanabilir beze döneceğiz sanırım. Zaten daha sağlıklı falan... Kumaşçılardan amerikan bezi arayışlarına mı çıksak? Amerikan olmaz yerli üretim bez olsun... Hem "bizim zamanımızda bez mi vardı, şimdikiler çocuk mu bakıyo" teyzelerinin de ağzını kapatmış oluruz. Kazan kazan durumu yani. Artık bezi de yıkayıverelik canım elimize yapışmaz ya. Yalnız elektriğin hali de malum bi zahmet elde yıkayacağız.

Hazır mama yerine pirinç unlu mama yapalım. Ama yerli pirinç olması lazım, evde kendimiz çekmemiz lazım. Çünkü hem en organik hem en sağlıklı hem de en ucuzunu bulmamız gerekiyor malum... E yerli pirinç ile yapacağımız mama belkide hazır mamadan daha pahalıya gelebilir, hesaplamak lazım...

Oyuncak işi en kolayı aslında. Bir kaç tuvalet kağıdı rulosu, bir kaç kutu, pet şişeler ve makarna, nohut yeterli. Hem uygun hem de al sana montessori aktivitesi işte. Tabi tuvalet kağıdı almamız ve hatta kullanmamız gerekiyor ki yine maliyet yükseldi.

Yok ben uygun bir çözüm bulamadım malesef. Bu devirde analık babalık zor canlarım çok zor. Bence hamile olduğunu öğrenen birikim yapmaya başlasın. Yada bankalar artık bebek bezi kredisi mi açarlar yoksa mama birikim fonu mu bilemem...

 

 
Toplam blog
: 2
: 183
Kayıt tarihi
: 23.10.18
 
 

29 yaşında, mühendis bir anneyim, bebeğimle ilgileniyor ve çalışmıyorum. Uzun zamandır aklımda ol..