Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '17

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Hamilelikte Doğru Beslenin

Hamilelikte Doğru Beslenin
 

Hamilelik döneminde kurallarına uyularak anne ve bebek sağlığı korunabilir. Doğru beslenme ile doğru ölçüde kilo alımı sağlanarak hamilelik döneminde anne ve bebek sağlığı korunurken aynı zamanda hamilelik sonrası bünye toparlanması için anneye sağlıklı alt yapı oluşturulur.

 
Hamilelik döneminde doru beslenme kuralları hamileliğin hangi döneminde olunduğuna göre belirlenir. Son ana kadar doğru beslenmeyi istikrarlı şekilde devam ettirmeli bebeğin hayata merhaba dediği ilk anlarda daha sağlıklı şekilde olmasını sağlamalısınız. Hamilelik dönemi beslenmesi ilk günüde doğuma kadar özenli ve detaylı şekilde planlanmalı ve uygulanmalıdır. Hamilelikte hangi besini ne şekilde ve ne kadar almanız gerektiğine yakından baktığımızda şu şekilde detaylandırabiliriz.
 
VİTAMİNLER VE MİNERALLER
 
Özel durumlar haricinde devamlı vitamin kullanımı şart değildir. İhtiyaç duyulan vitaminler doğru beslenme ile alınabilir. Vitamin takviyelerinin yeterli olduğunu düşünüp dengesiz beslendiğinizde vitamin düzeninizin bozulmasına yol açabilirsiniz. Özel durumlarda kusma ve bulantı ya da yetersiz beslenme durumlarda vitamin takviyesi alınabilir. Demir alımı hamilelikte önemlidir. Sağlıklı beslenseniz de 2. aydan sonra vücut daha fazla demire ihtiyaç duyacaktır. Bunun için takviye ilaçlar kullanacaksınız. Demir takviyesi sizin sağlığınız kadar bebek sağlığına da etkilemekte bebekte demir depoları oluşmasını sağlamaktadır. Yüksek demir oranına ulaşmak için normalden fazla oranda besin tüketmek gerekir bu da hamile için ideal kilo aşımı demektir. Bu yüzden ilaç takviyeleri bu noktada çözüm oluşturuyor.
 
 BESLENME ALIŞKANLIKLARI
 
Hamilelik döneminde beslenme normal zamanda farklı olarak bir takım farklılıklar içeriyor. Bu yüzden alışkanlıklarınızı biraz değiştirmeniz gerekecek. Çok sık kahve tüketen biriyseniz bu durumu günde bir fincana kadar indirmeli ve vücuttaki kafein oranını dengelemelisiniz. Dikkatli olmanız gereken bu konuda günde 10 fincandan fazla kahve tüketmek düşük riskini artırmakta ve hem de bebek sağlığını risk altına almaktadır. Çay da kahve gibi tüketimin azaltılması gereken bir besindir.  http://www.aydingazete.com/haber-detay/13466_ekmek-yasak-tereyagi-serbest adresindeki gibi beslenme önerilerine hamilelik döneminde uymamakta fayda var. 
 
İçeriğindeki maddelerin demir emilimini azalttığı bilindiği için bu noktada günde 1 -2 fincanla sınırlanmalıdır. Günde 10 fincan oranında tüketimler hamilelik için sorunlar oluşturabilir. Suni tatlandırıcılı besinler de hamilelik döneminde doğru şekilde tüketilmelidir. İçeriğinde aspartam bulunan suni tatlandırıcılar zararlı olmasa da fenilketonüri teşhisi konulmuş anne adaylarının suni tatlandırıcılardan uzak durması gerekir.
 
 ALKOL SİGARA KULLANIMI
 
Hamilelik döneminde en dikkat edilmesi gereken konulardan olan alkol, sigara konusu oldukça hassastır. Bebek üzerinde gelişim bozukluklarına yol açtığından hamilelik döneminde alkol tüketilememesi gerekir. Sigara da birçok zararlı sonuç ortaya çıkartır. Anne adayı sigara içilen ortalardan ve sigaradan uzak durmalıdır.
 
Toplam blog
: 2
: 100
Kayıt tarihi
: 27.02.17
 
 

Site editörü, evinin kadını, 2 cadının annesiyim ..