Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayat keyiftir

O. W. Holmes’e göre; Hayat resim yapmaktır, toplama yapmak değil. Çünkü yaşam, sadece almaktan ibaret değildir. Almadan önce vermesini bilmek de gereklidir. Emerson’a göre; zengin bir yürek olmadan, zenginlik çirkin bir dilencidir. Mutluluk da bir nevi parfüm gibidir. Yaptığımız her şeyden çoşku ve heyecan duymalıyız. H.V. Prochnow şöyle bildirmektedir; Yaşam gayet basittir. Tek gereksinimimiz rahat bir yatak ve rahat ayakkabılardır. Çünkü yaşamamız boyunca ya birinin ya ötekinin içindesinizdir.

Ahmet Altan’a göre; “Hayat; uzun bir kaçıştır”. Çetin Altana’a göre ise “Mutluluk, zamanı unutmaktır”. Hayatta mutlu olacak hep bir şeyler bulmak lazımdır. Hepimizin hayatı, yarınlara bırakılmış işlerle, ertelenmiş umutlarla dolu… çalışıyoruz, üretiyoruz… Hayatın tüm güzelliklerini görmezlikten geliyoruz bazen diye bildirmektedir. Aydın Boysan bu konuda; Hayatın içine olabildiğince çok şey tıkıştıracaksın ki, hayat uzasın demektedir. Hosotani de; Hayatı iğne oyası gibi ince ince işlemek gerekiyor ki anlamını bulsun der. Ara Güler ise; Yaşam, size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın demektedir.

Prof.Dr. Emre Kongar’a gore; İnsan, evrenin yarattığı bir mucizedir. Yaşamak hayattan zevk almaktır. Hayattan zevk alan, iyi yaşayan insan, kendisi mutlu olduğu için, çevresindekilere de mutluluk aşılar. Hayatınızı kazanmak için yaptığınız işler ile, keyif ve zevk almak için yaptığınız işler aynı ise siz çok şanslısınız demektir. Eğlenmek ve dinlenmek, yaşamdan tat almak, iş yaşamındaki verimi ve dolayısıyla başarıyı da arttıran bir tutum ve davranıştır. Bana göre, yaşamın kendisi bir mucizedir. Örneğin, yaşamla bağımızı oluşturan, duygu ve düşüncelerimize biçim ve yön veren beş duyumuz, kendi içlerinde ayrı ayrı birer mutluluk pınarıdır. İnsanlar, gözlerinin gerçek önemini ve görmenin mucizevi güzelliğini ancak kör olduklarında anlayabilirler. Yaşam, doğrudan doğruya zamana bağlı olup bir insanın kendi yaşamı bakımından yapabileceği en iyi şey “zamanı iyi değerlendirmektir”. bu ise iyi yaşamak kavramına bağlıdır (Emre KONGAR, 2001 Kızlarına mektuplar, sf:25, 42, 48, 137 Remzi kitb).

İnsanın en kıymetli hazinesi zamandır (Voltaire). Yaşamak var olmaktır ve bu bir süreçtir. Yaşamak ciddi ve sorunlu bir iştir. Yaşamı hafife almamak gereklidir. Aynı zamanda yaşamın ayrıntılarda ve basitlikte gizli olduğu da bilinmelidir. Yaşam aslında öğrenmenin sona ermediği bir okul gibidir. Bu nedenle de, hayatta başarılı olmak isteyenler, yaşama iyi hazırlanmalıdır. Gerçek olan bugündür. Yaşamdaki en zorlu mücadelelerden birisi de, bugünümüzü hakkını vererek yaşamaktır. Yaşamı erteleyen insanın mutlu olması zordur. HAYAT SU GİBİ AKIYOR…

Hep bir çember gibi dolanıp durduğumuz

Ne önümüz belli ne sonumuz

Kim varsa bilen çıksın söylesin.

Nereden geldik nereye gidiyoruz?

Ömer Hayam (1048/1122)

 
Toplam blog
: 7
: 6310
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Orman, toprak, ekoloji, çevre sorunları, peyzaj mimarlığı ve eğitim konularında ilgilenen bir gari..