Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '17

 
Kategori
Kitap
 

Hayatımız Proje - Proje Yöneticisinin El Kitabı

Hayatımız Proje - Proje Yöneticisinin El Kitabı
 

Hayatımız Proje Proje Yöneticisinin El Kitabı - Görem Tekir- Savaş Şakar


Yazma maceramda önemli bir yeri olan Milliyet blog'da yeni çıkan kitabımızı tanıtmak istedim. Kitapçılarda olmadığı ve kişisel web sitelerimizden aldığımız siparişlerle herkese "imzalı" gönderdiğimiz kitabımız hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum; 

Proje Yönetimi Bilgi Birikiminin öğrenilmesi, sindirilmesi ve kullanılması, içinde bulunduğumuz çağda hepimizin sorumluluğudur. Bizim hedefimiz deneyimlerimizi bu kitap ile yaygınlaştırmaktır. Kısa vadeli kazançlara değil, uzun vadeli kazanımlara inanıyoruz.

Planlama ve kontrol süreçlerine verilmesi gereken önemi anlatmaya çalıştık. Günümüzde rekabet ve teknolojik gelişmeler, plansız hareket eden organizasyonlara çok zarar vermektedir. Planlamaya, dokümantasyona ve takip süreçlerine önem vermeden projelerin içine girmek hem zaman, hem de parasal kayıplar getirmektedir.

Yıllarca PMI Metodolojisi doğrultusunda projeler yönettik, eğitimlerini verdik ve danışmanlık yaptık. Artık bu konuda yazmanın zamanı geldi diye düşündük. Kalemi elimize aldık ve ortaya bu kitap çıktı. Bu kitap 3-4 sene boyunca gelişen fikirlerin ve 1 senelik çok yoğun bir çalışmanın ürünüdür.

Temel olarak PMI Metodolojisini esas aldığımız için bu çerçevede kalmaya çalıştık.

Amatör bir ruhla ama profesyonelce proje yönetimi kavramlarını daha açık hale getirmeye çalıştık. Proje yönetiminin bir meslek olarak kabul görmesinin ve proje başarısının ardında uygun bilgilerin, süreçlerin, becerilerin, araçların ve tekniklerin uygulanması vardır. Pratikte nasıl uygulanacağını gösterebilmek amacıyla örnek formlar ve bloglarımızdaki ilgili yazıları ekledik.

PMP sınavına hazırlananlar için ipuçlarını derledik, örnek sorularla desteklemeye çalıştık.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..