Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '07

 
Kategori
Okullar
 

Haydi uşaklar okula!

Haydi uşaklar okula!
 

Evet bir okul dönemi daha başlamak üzere hatta mini mini birler bugün başladılar değil mi?

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamış olduğu İlköğretim birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilerin okula uyum programı bence çok yerinde bir uygulama.
Hatırlıyorumda benim ve arkadaşlarımın ilk gününü;ağlayanlar, sınıfta duramayıp kaçanlar, yaşanan onca curcuna. Bizler hiçte özel değildik ilk günde ama şimdi başlayan öğrenciler kendilerini özel hissedecekler, birilerinin kendilerine değer verdiğini bilecekler okul zilleri onlar için bir başka çalacak belkide.İlköğretmenlerini tanıyacaklar onlar için ikinci birer anne-baba olacak insanları acaba sevebilecekler mi?

Elbette eğitim-öğretim yılı için söylenecek onca güzel söz vardır ama bazı yanlışlıklar, bazı eksiklikler de yok değil.Sınıfların kalabalıklığı, öğretmen yetersizliği, ikili eğitim, servisler, ders kitapları vb. Tüm bu sorunlar için söylenecek çok şeyimiz olsada çözüm noktasında olanların çok daha fazla çalışması gerktiği apaçık ortadadır.Ben burada uzun uzun sorunlar ve çözüm yolları için birşeyler karalamayı düşünmüyorum çünkü hep aynı nakarat tekrarlanır bu dönemlerde.Diyeceğim tek söz;

2007-2008 Eğitim Öğretim Yılının hepimiz için hayırlı, sağlık ve mutluluklarla geçmesi temennisi olacaktır.
 
Toplam blog
: 4
: 819
Kayıt tarihi
: 18.12.06
 
 

1975 Trabzon doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversite öğrenimimi İstanbul'da tamamladım.Şu anda Tr..