Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Hepimiz "Çarşı"yız

Hepimiz "Çarşı"yız
 

İk bakışta anahtar kelimelerimin uyumsuz birlikteliğinin göze batacağına kesin gözüyle baksam da, sadece bir taraftar topluluğu olmayan Çarşı`nın çoksesliliğinin simgesi benim için. Bugüne kadar yapmış olduğu hiç bir slogan ve tezahhürat BOŞ olmayan bu insan topluluğu, şimdilerde ise gönüllü yandaşlarının kendisinden beklediği tepkiyi vermemesinden dolayı tartışma konusu oldu. Gündemi yakından takip eden sloganları, müzik piyasasının tavanındaki şarkıların bile anında adaptasyonu; o büyülü atmosferde yer alan her birey için gurur kaynağı olmuştur her daim. Onun haberi bile yokken bu insanlardır ki Samuel Eto`o nun hemen arkasında yer alan ya da bu ülkede kan gövdeyi götürürken yine bu sanatçılardır Orhan Pamuk`u alkışlayan. İnceden ve incitmeden.

Iste yine sosyolojik bir travma var sokakta bu gunlerde. Mesele basit bir cinayetten ote, ideolojilerin sorgulandigi kitleler soguk savasina donusmek uzere. Yuzbinlerin bu sevimsiz olayi protesto etmesini hazmedemeyen -alternatif dusunce tabanli- kimi insanlar da bir kontraatak ile "Hepimiz Ogunuz" deyip beyaz bere ile isyanlarini (!) dile getirdiler bu hafta sonu. Iste boylesine gundemsel, boylesine sicak bir olayin, Carsica degerlendirilmemesi basta sevgili Eray Ozer olmak uzere bir cok duyarliyi uzdu benimle birlikte.

Aslinda bu yazi Eray Ozer'i desteklemek icin kagida dokulmeyecekti. Ama soylediklerine katilmamak mumkun mu? Zaten bu ulkede bir insanin basina gelebilicek en talihsiz sey yanlis anlasilmak olsa gerek? Cunku ekseriyetle o kadar hosgoruluyuz (!) ki, yanlis anladigimiz insanin kendisini ifade edebilmesi icin ikinci sans bile tanimayiz asla. Ona tepki gosterenlerin kim olduklari hakkinda bir fikrim yok -ki Carsi da bu kadar banal bir olay mevzu bile olmaz- ama Eray Ozer kendini daha iyi ifade edebilmek icin ikinci bir yazi yazmak zorunda kaldi. Kesinlikle ayni fikirdeyim onunla. Carsi grubu bu ulkede ayri degerlendirilmesi gereken, ve sadece bir spor kulubunun itici gucu olmanin disinda da bir durusu vardir. Esprili ve sivri yeri geldiginde ofkeli tutumuyla her zaman kendini dinletebilmeyi becerebilmis bir aidiyettir. Tarafli- tarafsiz bu isin icindeki herkesin gipta ettigi Ingilizlerin deyimi ile "Firm" dur. Iste bu Carsi ki yeri gelir bir mactaki desibel bazli ses rekorunu allak bullak edendir. Iste bu Carsi ki 2002 Dunya Kupasinda pankart asandir. Iste bir kismin Carsi`dan bekledigi de normalde kendisinden beklenmeyendir. Iste bu yuzdendir Eray Ozer`in isyani. "Hani hepimiz Eto`o idik. Niye Hrant degiliz? "

 
Toplam blog
: 4
: 507
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Sporun her dalına karşı duyduğum ilgi ve merakı futbol ve basketbol oyununun içinde yer alarak perçi..