Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '16

 
Kategori
Otomobil
 

Her 4 mevsim lastik kış lastiği uygulamasına uygun değil, dikkat edin.

Her 4 mevsim lastik kış lastiği uygulamasına uygun değil, dikkat edin.
 

4 Mevsim Lastik


4 mevsim lastik kullanarak  4 ay kış lastiği 8 ay yaz lastiği kullanmanın zorluğundan kurtulmak mümkün. Ancak 4 mevsim lastik alırken bir konuya çok dikkat etmek gerekiyor. Bu lastikler de kış koşullarına uygun olarak üretildiği için kışın kullanılabiliyor tabi ki, ama kış lastiği uygulaması kapsamında ceza yememize engel olabiliyor mu?

Kış lastiği uygulaması kapsamın ticari araçların 1 Aralık'tan 1 Nisan'a kadar kış lastiği takması zorunlu hale geldi. Bu uygulama sadece ticari araç kullanıcılarını etkilemiyor. Özel araç kullananların da bazı durumlarda bu zorunluluğa uyması gerekiyor.

Uygulama özel araç kullanıcıları için bulundukları ilin valiliği tarafından bir açıklama yapılır ise zorunlu oluyor. Vali, sorumlu olduğu ilde ki hava koşulları kötüye gider ise bir açıklama yayınlayarak şehirdeki tüm araçların kış lastiği takmasını veya lastiklerine zincir takmasını zorunlu kılabiliyor. Aynı zamanda şehir dışına çıkacak olan araç sürücüleri, özel araç kullanıyor dahi olsa kış lastiği takmak zorunda.

4 Mevsim Lastikler Hem Kışın, Hem de Yazın Kullanılmak Üzere Üretiliyor.

4 mevsim lastikler, hem kışın hem de yazın kullanılması amacıyla bir süredir üretiliyor ve piyasaya sürülüyor. 4 mevsim lastikleri hem kış koşullarında, hem de yaz koşullarında kullanmak mümkün. Ancak kış lastiği uygulamasında sizi ceza yemekten muaf tutacak olan sadece bir kaç lastik modeli bulunuyor.

Kış lastiği uygulaması kapsamında kullanılacak olan lastiklerde 3PMSF sertifikası aranıyor. Bu sertifikaya sahip lastikler bu zorunluluğa uygun kabul ediliyor. 3PMSF sertifikasına sahip lastikler yanaklarında bir kar logosuna sahip oluyor.

4 mevsim lastik alırken en çok dikkat edilmesi gereken konu da bu sertifika oluyor. Aldığımız lastikleri zorunluluğa uygun olarak kullanamayacak isek çok da bir anlam ifade etmiyor.

4 Mevsim Lastik Alırken Başka Nelere Dikkat Edilmeli ?

Kış koşullarına uygun olarak üretilen lastiklerin en büyük kusuru çıkardıkları gürültü olarak görülmektedir. Aldığımız 4 mevsim lastikleri yazın dahi kullanacağımızı göz önünde bulundurarak, gürültü seviyesi AB etiketinde düşük db olan lastikleri tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

Aynı zamanda kış lastiklerinden yaz lastikleri gibi performans beklemek mümkün değildir. Yakıt tüketimi de kış lastiklerinde genel olarak biraz daha fazla tespit edilmektedir. 4 mevsim lastik seçerken AB etiketinde bulunan yakıt tüketimi performansı derecelendirmesi de önem taşıyor.

4 mevsim lastik konusunda oldukça araştırma yaparak, kullanmaya başladım. Sektörde çalıştığım şirketler bulunduğu için bazı özel bilgiler de edindim. 

 
Toplam blog
: 10
: 4382
Kayıt tarihi
: 03.09.15
 
 

Ödeme Sistemleri Pazarlama Uzmanı ..