Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '18

     
    Kategori
    İş Yaşamı - Kariyer
     

    Her Zamana Başarmamız İçin En Doğru Yol: Doğru Karar Vermek

    Bu yazıyı okumaya başladıysanız en iyi kararlarınızdan birini verdiniz bile..

    Bir şeylere karar vermek veya onu sorgulamak için insanın zihin doktoru olması gerekmez.
    Her insan kendi hayatı için bir takım kararlar verir. Bu kararları verirken de kendi içinde bir takım sorgular gerçekleştirir. Önemli olan bu karar doğru olan mıdır?

    Peki doğru olup olmadığını nereden biliriz? Doğruyu neye göre seçeriz?

    "Ben bir işte yükselmek istiyorum. Bunun için belli kararlarım ve planlarım var." bu benim için doğru olandır. Sizce de doğru olandır, öyle değil mi ?

    Bir de şu açıdan bakalım.
    Yükselmek istediğim kademede de mutlaka bir insan var ve işini iyi yapıyor veya kötü... İlgilenmemiz gereken kısım bu değil. Ben bu kişinin olduğu yere yükselirsem ne olur? Bulunduğu mevkiden ayrılmak zorunda kalır, işten ayrılır veya o da bir üst mevkiye geçer. Unutmayın onun da bir üst mevkisinde bir insan var, işten ayrılırsa aile ve hayat bakımından onun için çok kötü olabilir. Şimdi tekrar soralım; "Ben bu işte yükselmek istiyorum" sizce bu doğru olan mıdır?
    Belki.

    Sorgulamaya devam edelim. Yerine geçmek istediğim kişi işini iyi yapıyor mu? Belki de o bizden daha iyi yapıyor bu işi. Sırf hırs, mevki, para için onun yerine geçmek istememiz ne kadar doğru?

    Olaylara gerçekçi bakmak gerekirse, işinizi ne kadar iyi yapıyorsanız yapın, patronunuzla iyi geçinen, onun sağcısı bir tip, hiç işten anlamadığı halde sizin yerinizi kolayca alabilir. Bu açıdan bakarsak göz koyduğunuz mevkide ki insan en iyisi bile olsa, onu yerinden edip yükselmek için türlü şanslara sahipsiniz. Bu işte yükselmek doğru olan mıdır?

    Bunları konuşuyoruz ama belki de bu işi, yükselmek istediğim kademedeki kişiden daha iyisini yapacağıma inanıyorum, yada o bu işte kötü, cidden çok kötü. Yerine geçmek şirket için iyi olabilir ama ya ailesi, ya hayatı?

    Boşverin ailesini, hayatını... Şirketi de boş verin. O adamı da boşverin.

    Doğru karar hangisi seçebildiniz mi?

    Doğru kararı en başta söylemiştim: "Ben bu işte yükselmek istiyorum."

    Yerine geçmem gereken kişinin hayatı benim umrumda olmamalı, şirket de, patron da ve geri kalan her kim varsa... Verilen en doğru karar senin için iyi olandır. Geri kalan insanlara verebileceğin etki onların kararlarını ilgilendirir.

    En iyi karar ise kararlılıkla verilmiş olan karardır. Doğru verilmiş bir kararınız varsa istediklerinizden vazgeçmeyin. Aksi takdirde bu yanlış bir karar olur.

    Kafanız mı karıştı? Boşverin.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 70
    Kayıt tarihi
    : 26.10.18
     
     

    Kişisel gelişim denen kategorinin kişisel eleştiricisi. 96 yılı Samsun doğumlu, Bağcılar kekosu. Gra..