Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '15

     
    Kategori
    Beslenme / Diyet
     

    Hiç duymadığınız 9 zayıflama önerisi

    Hiç duymadığınız 9 zayıflama önerisi
     

    zayiflama-onerisi


    Kilo vermek istiyorsunuz fakat “daha fazla meyve-sebze ye, egzersiz yap” gibi bayatlamış önerileri dinlemekten yoruldunuz mu?

    Belki de ihtiyacınız olan motivasyonunuzu güçlendirecek birkaç yeni öneri.

    Muhtelemen henüz duymamış olduğunuz birkaç öneriyi sizlerle paylaşacağız.

    İpucu 1: Az da olsa her şeyden yemeyin!

     

    cesit

    Duymayan yoktur; “istediğinden ye ama abartma, her şeyden bir ısırık alabilirsin”

    Yapılan bir çok çalışma diyet yapanlarda, miktar sınırlı bile olsa “her şeyden bir ısırık alma”nın daha fazla yeme isteği oluşturduğunu göstermiştir.

    Fransa’da yapılan bir çalışma, patates kızartması yiyen insanların ketçap ve mayonez kullandıklarında normalde yiyeceklerinden daha fazla patates kızartması yemek istediklerini gösterdi.  Aynı çalışmada kek yemek isteyen insanlara keklerinin üzerine krem şanti sürmeleri teklif edildi. Krem şanti kullanan insanlar daha fazla kek yemek istediler.

    Başka bir araştırmada ise diyetlerinde çeşitliliği sınırlayan insanların hem daha kolay kilo verdikleri hem de kilolarını korumada daha başarılı oldukları kanıtlandı.

    İpucu 2: Kahvaltıda arpa tüketin

     

    arpa

    Kahvaltıda arpa tüketmek kan şekerinizi dengede tutar çabuk acıkmanızı engeller. Arpa kompleks bir karbonhidrattır. Glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerini yavaş yükseltir. Arpa tükettikten sonra aniden bastıran açlık hissine yakalanmanız oldukça zordur.İşlenmemiş arpa satıl almanızı öneririz.

    İpucu3: Sadece salata yemeyin

     

    salata

    En büyük diyet hatalarından biri, öğle yemeğinde sadece yağsız bir salata yemektir. Salatanıza sınırlı miktarda yağ eklemeniz yanında hafif bir kurubaklagil yemeği tüketmeniz akşam öğününde yemeğe saldırmanızı önleyecektir.

    İpucu 4: dondurulmuş sebze stoklayın

     

    donmus-sebze

    Elbette taze sebzenin yerini tutmaz. Fakat dondurucunuzda temizlenmiş, tüketilmeye hazır bir sebze stoğunuz olursa işiniz kolaylaşacaktır. Bazen sağlıklı bir sebze yemeği için havuçları soymak, ıspanağı temizlemek, sebze doğramak size çok yorucu bir iş gibi gelebilir ve kendinizi pizza yerken bulabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için hazırlı olmakta fayda var.

    Ayrıca sebzeleri mevsiminde alıp dondurucuda stoklarsanız kışın da oldukça lezzetli ve sağlıklı domatesler yiyebilirsiniz.

    İpucu 5: Buzdolabı yerleşimine dikkat

     

    buzdolabı

    Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, daha kolay ulaşılabilen, göz önünde bulunan gıdalar daha fazla tüketiliyor. Buzdolabını açtığınızda göz hizanı den gelen rafları sağlıklı gıdalar ile doldurun.  Çalışma masanızda aburcubur bulundurmayın. Tüketmemeniz gereken yiyecekleri göz önünden kaldırın.

    İpucu 6: Doğalgazı kapatın

     

    doğal-gaz

    Serin bir evde vakit geçirmek vücudunzdaki yağ depoları yakımını hızlandırır. Soğuk bir ortamda bulunmak sıcakta bulunmaya oranla metabolima hıznızı daha fazla yükseltir.

    İpucu 7: Yemek tabaklarınızı öğününüze göre seçin

     

    tabak

    Yemeğinizi daha küçük bir tabakta servis etmek daha az yemenize yardımcı olur. Salata tabağı olarak daha büyük tabakları kullanın. Akşam yemekleri içinse daha küçük tabakları seçin.

    İpucu7: Aburcubur için dışarı çıkın

     

    sekerleme

    Aburcubur bağımlısı olan insanlardan mısınız? Bu öneriyi dikkate almanız size fayda sağlayacaktır. Aburcubur olarak adlandırılan hiçbir şeyi evinizde tutmayın fakat gerçekten ihtiyaç duyduğunuzda gidip onları dışarıdan satın alın. Canınız brownie mi çekti? Evde olmadığı için pastaneye gitmek zorunda kalacaksınız. Aburcubura ulaşmanızı güç hale getirmek onlara olan bağımlılığınızı yok etmenize yardımcı olacaktır.

     

    İpucu8 : Her Cuma Skinny Jean günü olsun

     

    skinny

    Üzerinize giydiğinizde fermuarı kapanması imkansız olan bir pantolon bulun ve onu her Cuma sabahı giymeyi deneyin. Neden Cuma günü? Çünkü haftasonları diyete sadık kalmak daha zordur. Cuma günü bunu yapmanız sizi haftasonu diyetini devam ettirmek için motive edecektir.

    Her hafta fermuarın daha yukarı çıktığını görmek sizi oldukça mutlu edecek.

     

    diyetisyenonline.com

     

     

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 136
    Kayıt tarihi
    : 07.09.15
     
     

    Sağlıklı beslenme ..