Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Hükûmete güvenmek, insana huzur veriyor

Hükûmete güvenmek, insana huzur veriyor
 

milliyet.com.tr'den...


Evet, son altı ayda, ortalama, ayda bir patlama oldu… Bunların üçü başkentte, devletin beyninde gerçekleşti… Her birinde 10’dan 103’e kadar toplu can kayıpları meydana geldi…

Lâkin patlamadan önce yakalananları düşünün… Her bir patlamaya karşı en az 5 eylemin engellendiğini biliyoruz.

Devlet, çoğunu eylemden önce yakalıyor… Elbette yakalanamayanlar da olacaktır. Dünyanın hiçbir yerinde terör sıfırlanamamıştır. Bunları İçişleri Bakanı Efgan Ala söylüyor.

Ala başka çok şeyler söylüyor. Olayı aydınlatıyor, vatandaşı rahatlatıyor.

Diyor ki; “Terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını teyiden tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır.”

Sayın Bakan’ı dinledikçe moraliniz yükseliyor, kaygılarınız azalıyor. O vakit, dinlemeye devam edelim: “Bu saldırı sonucunda yapılan şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra bulgular tamamlandıktan sonra açıklanır.”

Şu sözleri ise insana azim ve kararlılık aşılıyor: “Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir ve terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir. Bu ülke ayağındaki bu prangayı da vakur duruşla ve etkili mücadeleyle ayağından söküp atacaktır. Elbette bu tür terörist saldırılarla Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışanlar da bilsinler ki Türkiye'nin yolunu kesemeyecekler. Türkiye yoluna büyük bir kararlılıkla, azimle devam edecektir”

Gayet açık ki hükûmet vaziyete bütünüyle hâkim… Suçluları, sorumluları bulacak kudrette… Ayrıca, terörün maksadını da biliyor ve hedefine ulaşmasını önleyecek şuur ve uyanıklıkta.

Öte yandan, “sağlık ve acil müdahale” konusunda da tamamen hazır ve etkiniz. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Olayın ilk anından itibaren yaklaşık olaydan 1,5-2 dakika sonra ambulans hizmetleri anında müdahalede bulundular. 24 hastanemize yaralılar taşındı. Şu anda 14 hastanemizde yaralılar var” dedi.

Yine, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre, 19’u ağır 125 yaralı var fakat “kan sıkıntısı” yok. Daha evvelden yeterince kan depolanmış. Daha önceki toplu katliamlarda da aynı açıklamalar yapılmış; “Kan alma ihtiyacı olmadığı, sağlık birimlerimizde yeterince kan stoku bulunduğu” bildirilmişti.

Hâlbuki neredeyse, her gün sosyal medyada, başta büyük şehirler, Türkiye’nin her yerinden “kan ihtiyacı” olduğu şeklinde ilânlar görüyorum. Demek onlara inanmamak lâzım!

Olay sonrası kameraların karşısına geçen üç Bakan’ı dinlerken, -Adalet Bakanı hiç konuşmasa da, duruşundan, suçluların cezasının verileceği azminde olduğunu anlıyorsunuz- insanın göğsü imanla, cesaretle doluyor. İnsana bir özgüven, itimat, kararlılık geliyor. Korkuyu, kuşkuyu üzerinizden atıyorsunuz.

İnsan hükûmete güvenince, içi huzurla doluyor.

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..