Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '19

 
Kategori
Deneme
 

Huyların Efendisi Olan...

İnsanların gerçekte ne yaşadıkları, nasıl bir mücadele verdikleri, nelere göğüs gerdikleri hakkında ufacık bir bilgi sahibi değilken; nasıl bu kadar kolay yorum yapabiliyorsunuz haklarında?

Şahit olduğunuz bir kaç olayla, kulaktan dolma bir kaç bilgiyle yada sosyal medyadan takip ettiğiniz kadarıyla sınırlı değil kişilerin hayatları bilin istedim. Ki bu insanlar zaten, gerçeklerini sizlerle paylaşmak zorunda hiç değil!

Gece başınızı yastığa koyduğunuzda hiç düşünüyormusunuz mesela? O çok samimi olduğunuzu zannettiğiniz insanlara karşı gerçekten samimimisiniz. Herkes herkesi çok seviyor güya ama herkes herkesin açığını arıyor birazda...
İyi gün dostu ve kötü gün dostu olarak sınırlandırdığınız dostluklarınız dostluk değil. Yalan onlar, hemde devasa. Sadece iyi gününde yanında olan dost çıkarcı, sadece kötü gününde yanında olan dost sinsidir aslında.

Dost olan her anında yanında olabilendir. Dinleyendir seni; sorgulamadan, yargılamadan, altında üstünde bir şey aramadan koşabilendir. Sen gülerken mutlu olup, ağlarken hüzünlenebilendir. Dedikodunu yapmayandır dost olan ve insan olmayı başaran.

Böyle değerli farklılıklardır insanım diye gezeni gerçekten insan yapan. Mütevaziliğimiz ve edebimizdir bizi diğer canlılardan ayıran.
Ve susmaktır demiş peygamberimiz huyların efendisi olan...

 

 
Toplam blog
: 2
: 79
Kayıt tarihi
: 12.06.17
 
 

Hayy'dan gelip Hû'ya gitme yolunda bir Hiç... ..