Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Huzurla çalışabilmek

Huzurla çalışabilmek
 

Sigaradan keyif alan bir insa,n  bıraktığında yemeye daha eğilimli olur genellikle. Çünkü enerjinin doğal yasası gereği sürekli bir sarkaç gibi eğilimlerimiz, zevklerimiz hareket eder. Zevk olarak adlandırdığımız  unsurlar ise daha çok gerginliğimizi rahatlatmak amaçlıdır. Enerji toplanır, birikir; gerginleşir, ağırlaşırız ve bunu serbest bırakmak isteriz. Zevk, keyif ve eğlence amaçlı pek çok yöntem bir rahatlama sağlar. Ama sonra gerginlik tekrar birikir.
 
Aşksız cinsellik
Zevk bir başka bir unsura bağlıdır, huzur ise aslında insanın doğasıdır. Koşulsuz, karşılıksız sevgiden doğar, coşkulu olmak ve dolu dolu yaşamaktır. Cinselliği örnekleyelim. Yalnızca cinsel amaçlı bir ilişki 2 kişiyi kısa bir süre ve yüzeysel olarak birleştirebilir. Ama yaşanan aşk olduğunda bu durum insanı göklere uçurur, oralarda cinsellik neredeyse bir ayrıntı haline gelir.
 
Kimseyle kıyaslamadan 
İşimizde de huzura odaklanarak rekabeti değil yardımlaşmayı ve evet demeyi getirerek huzura kavuşabiliriz. Bu durum bize kendimizi kimseyle kıyaslamadan yaratıcı olmayı, işimizi ve müşterilerimizi sevmeyi kazandırır. Hırs, öfke, aç gözlülük, kıskançlık ve paragözlük işteki huzurumuzu bozar.
 
Doğal akış içinde
Aslında bu doğal bir süreçtir, işe gireriz, para kazanırız, zevk alırız, zamanla ustalaşır, gelişir ve büyürüz. Doğal bir akış içerisinde odaklandığımız işi öğrenip geliştikçe huzurla yapmaya başlarız. Bu durum yeni bir başlangıçtır. İnsanın kendisini gerçekleştirdiği, keşfettiği olağanüstü keyifli bir yoldur.
 
Dolayısıyla işimize sevgiyi katmak huzurumuzu sağlayacak en önemli etkenlerden birisidir. Para, ekonomik değerler ve zevk için değil, topluma yararlı, yardım amacıyla anlamlı bir şekilde katılımda olmanın huzurunu yaşamamızı sağlar.
 
İlkay Öztürk
 
CEO, Infinity Teknoloji
 
email:ilkay.ozturk@infinityteknoloji.com
 
0212 483 71 80
 
Toplam blog
: 6
: 124
Kayıt tarihi
: 10.02.16
 
 

İzmir Atatürk Lisesinin ardından Eskişehir Orhan Gazi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendis..