Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İBBB

İBBB
 

İBBB yani İstanbul Büyükşehir Belediye Bursu

Nasıl bir ülkedir yaşadığımız ya da suç ülkede midir yoksa beyinlerde mi? Var mıdır diğer ülkelerde de aynı mantıksızlıklar, kurumlar arası bu kadar net zıtlıklar ya da aynı kafada ki insanlar diğer ülkelerde olsa sonuçlar aynı mı olur? Merakımı mazur görün gariplikler sarmış dörtbir yanımızı bi yerde 'Bi dur Allah aşkına nedir bu olan biten' diyesi geliyo insanın.

Malum İstanbul Büyükşehir Belediyesi burs veriyo fakir (!) öğrencilere.. Gerçekten ihtiyacı olan çok kişiye burs veriyo gerçekten ama tüme baktığımızda, felaket..

Ben de burs için başvuranlardandım, ilk etapta burs almaya hak kazandım e bi takım belgeler istediler.. Doğal bu tabi kimin doğru kimin yanlış söylediğini başka nasıl anlayacak. Bütün belgelerimi aldım gittim teslim etmeye, baktılar belgelerime ablamın öğrenci belgesini kabul etmediler, sebep ne? Sebep ablamın açık ilköğretim okuyo olması sebep zamanında parasızlıktan okuyamamış olması sebep şimdi okuyup üniversiteye gitmek istemesi sebep zamanında yapamadıklarını şimdi yapmak istemesi sebep kurumlar arası çatışma..

İlk karşılaştığım cevap Açıkilköğretim Okulunu okul olarak saymıyoruz oldu şaşırdım nevrim döndü sinirlendim, okul olarak saymıyoruz, peki dedim ordan mezun olan liseye gidemiyo mu ordan mezun olan öss'ye giremiyo mu üniversite okuyamıyo mu maddi bi külfeti yok mu devlet onlarıda öğrenci olarak saymıyo mu nedir bu tezat nedir bu saçmalık? Lakin ben bir böcekmişim ezilmeyi hak eden onlarsa akbaba leşle beslenen... Cevap almaya bile hakkım yokmuş.

Bugün İstanbul gibi bir şehirde aldığım burs sadece 160 lira onu da devlet kredi olarak veriyo tekrar faiziyle ödeyeceğim reva mıdır bu. Ben ailemden 1 kuruş maddi destek almıyorum, alamıyorum. Ezilmeyi hak ettiği düşünülen bir babanın evladıyım. Benim çevremdeki her üç arkadaşımdan ikisi burs almaya hak kazandığı halde burs alamayacak kiminin hiç kardeşi yokken 4 engelli kardeş belgesi isteniyor kimide benim gibi kardeşi açık lise okuyor diye burs verilmiyor.

İBB her yıl reklamını yapıyor 50.000 öğrenciye burs diye... yalan kocaman bi yalan 50.000 kişi burs almaya hak kazanıyor binlercesi eften püften nedenlerle bu bursu alamıyor peki nereye gidiyor o paralar? Bazılarının cebine. CHP çok eleştiri aldı gerek öğrencilerden gerek öğrencilerin ailelerinden öğrencilere yardım eden belediyelerin burs vermesine engel olacağı için, şimdi soruyorum size haksız mı CHP bu davayı açmakta kazanmakta? Artık en azından daha kontrol altında dağıtılacak burslar binlerce yardıma muhtaç kişinin hakkını babalar büyükler yiyemeyecek.

 
Toplam blog
: 5
: 472
Kayıt tarihi
: 23.04.08
 
 

İstanbul Üniversitesi 1. sınıf öğrencisiyim. Genç Hukukçular Kulübüne, Toplum Gönüllüleri Vakfına üy..