Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsan psikolojisi ve çalışmak üzerine

İnsan psikolojisi ve çalışmak üzerine
 

Yoğun iş hayatını bırakalı üç ay oldu. Hala tam olarak alışamadım. İnsan çalışmayınca ne yapar? Gün ışığından nasıl yararlanılır gibi şeyler benim için hala birer muamma.

Aslında çalışırken -ki hep çok yoğun çaışma ortamlarında çalıştım- eğer yağmurlu bir günse, evde olmayı battaniyemin altında bir fincan sıcak çay ile kitabıma gömülmeyi hayal ederdim. Eğer hava güzelse, Bağdat Caddesi'nde tembel bir günü, Eminönü'nde alışveriş yapıp dolaşmayı ya da adalara gitmeyi isterdim.Oysa yaklaşık üç aydır evdeyim ve hep evde vakit geçiriyorum. Canım dışarı çıkmak istemiyor, kendime bakmıyorum. Belli etmesem de aslında gizli, sinsi bir depresyonun pençesindeyim sanırım. Işte bunu bir şekilde fark ettiğim andan beri ne yapacağımı bilemiyorum. Hiç istemesem de yeniden 9-6 bir işe girmek durumunda kalacakmışım gibi geliyor. Bu durum beni daha da umutsuzluğa sürüklüyor. Işte bu psikolojik durum beni yendein bloga yönlendirdi. Nasıl mı?

Ilk kez blog kavramını o zamanlar erkek arkadaşımdan -şimdi eşim- duymuştum. Çok saçma gelmişti. İnsanlar neden okusun ki demiştim? Sonra o bana yurtdışından popüler bloglar göstermiş ve Milliyet Blog'dan bahsetmişti. Bir süre direndikten sonra ilk yazımı 7 Temmuz 2006'da MB'de yayınladım. O dönem çok zor zamanlardı. Londra'da dil okulundaydım, kardeşimden gelen bir telefonla babamın bir kalp ameliyatı geçirdiğini öğrenmiş ve İstanbul'a geri dönmüştüm. Aklım ve kalbim savaşıyordu. İşte o dönem yazdığım yazılar ve beni okuyanlar sayesinde bu kötü günleri atlatmıştım.

Şimdi sadece kitaplardan ve edebiyattan bahseden Zamanın Tozu isimli bir blogum var. Ama anlatmak istediklerime konsepti gereği çare olamıyor. Bu nedenle bundan sonra yeniden MB'de istediğim her şey hakkında yazabilmenin özgürlüğünü yaşamaya karar verdim.Böylece on yıllık yıpratıcı çalışma hayatımın bende deformasyon yarattığını düşündüğüm yerleri onarıp sizlerle yeniden sohbet edebileceğim. Herkese merhaba :)

 

 

 
Toplam blog
: 42
: 6600
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben hep yazmak istedim ama hayata sıçrama tahtam beni yazılardan ve yazarak para kazanmaktan çok ..