Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '19

 
Kategori
Deneme
 

İnsanlar Değişir mi?

Her zaman kendime sorduğum bir soruydu bu.Yürekten bu soruyu her zaman sordum.Bir umut kapladı her seferinde içimi.Ama hiç bir zaman o umut gerçeğe dönüşmedi.Dönüşmesini çok istedim.Hayatımda ilk defa haklı çıkmamayı istedim.

Çevremdeki kişiler her zaman umutluydu.Her ne kadar buna anlam veremesemde, onlara inanmayı istedim.Ama artık o umut da tükendi.

Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey insanlar konusunda beklentiye girmemek oldu.Bir  insanın değişeceğini beklemekle ne kadar hata yaptığımızı farkettim.''Yok artık akıllanmıştır,hayatında şu oldu bu oldu,değişir ya hep böyle olacak değil ya'' vs.vs.Bu cümlelere çok bel bağlıyoruz.Bence değişim bir karakter meselesidir.Ve o kişide değişim için gerekli karakter yoksa bir ömür beklemekle geçer.İnsan isterse değişir.Ve eğer o istemiyorsa yapacağınız hiç bir şey yoktur. Hem üzülürsünüz hem de ondan beklentilerinizle onu üzersiniz.Artık bir yerde beklentilerinizi minimuma indirip kendi sınırlarınızı koymalısınız,kendi çitlerinizi inşa etmelisiniz.Biliyorsunuz hayat gerçekten çok kısa.Buna göre davranmalısınız.Kimse için üzülecek ikinci bir hayatımız yok.

Tabii ki sizin hayatınızda olanları bilmiyorum.Değişim her zaman vardır.Umarım siz değişime tanıklık eden o şanslı kişilerden olursunuz.

Tekrar görüşmek üzere...

 
Toplam blog
: 3
: 163
Kayıt tarihi
: 15.02.19
 
 

Gıda mühendisliği öğrencisi. Aynı zamanda yazmayı seven bir edebiyat meraklısı. ..