Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İşkembe Temizlemek 5 dk.

Yemek masalarımızın vazgeçilmezi çorbalar, dört mevsim çok sevilerek tüketilir. Hele kış aylarında buz gibi havalarda içimizi ısıtan birbirinden lezzetli çorbalar daha da rağbet görür.

Kimimiz Tarhana Çorbası'nı çok sever, kimimiz Mercimek Çorbası'nı, kimimiz Ezogelin Çorbası'nı ve liste uzayıp gider. 

"Ben İşkembe Çorbası'nı çok seviyorum fakat temizlemesi çok zahmetli. O yüzden çok sevmeme rağmen fazla tüketemiyorum" diyenler burada mı? 

Yanıtınız evet ise size çok pratik bir yöntemle işkembenizi, bekletme süresi hariç 5 dk da nasıl  temizleyebilirsiniz paylaşayım. (Ben biliyorum diyenler vardır elbet, bilmeyenler için paylaşmış olalım) Evet evet yanlış duymadınız 5 dk da üstelik mandalina soyar gibi. Nasıl mı? 

Derin bir kabın içine kaynar suyumuzu döküyoruz. Bir adet Aspirin'i (Bildiğimiz ilaç tableti) ilave ederek eriyene kadar karıştırıyoruz. Aspirin tamamen eriyince işkembeyi sıcak suyun içine alarak yaklaşık 15-20 dk bekletiyoruz. (İşkembe tamamen suyun içine gömülmeli. Bu yüzden üzerine ağırlık yapması için bir tabak bırakabilirsiniz). Süre dolunca eldivenlerimizi giyerek işkembenin kabuğunu mandalina soyar gibi temizliyoruz (Suyun içinde) Göreceksiniz bir çöp kalmayacak. Sonrasında yıkayarak 1 saat kadar bol sirkeli suda bekletiyoruz. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra işkembeniz kullanıma hazır. İşte bu kadar basit. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Bir sonraki buluşmamıza dek sağlıcakla kalın.

 

SİBEL YILMAZ

 

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..