Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

İsmail Kartal, Aziz Yıldirım ve küskün futbolcular

İsmail Kartal, Aziz Yıldirım ve küskün futbolcular
 

Aziz Yildirim Ismail Kartal goreve geldiginde basari onun basarisizlik benim seklinde konusmustu.


Genclerbirligi Fenerbahçe maçı sonrası maçı değerlendiren bir yazı kaleme alacaktım fakat bu maçı değerlendirmek için çok farklı konulara girmek gerektiğini düşündüm. O yüzden sadece bir maç analizinden ziyade güncel bir Fenerbahçe analizi yapmayı uygun buldum.

Kısaca maça bakacak olursak İsmail Kartal'ın Diego ile başlaması bence doğru karardi fakat madem karsinda bu kadar diri bir takim var, hem de sampiyonlugun yolu rotasyondan ve 18 futbolcudan aldigin toplam verimden geciyor, Neden bu Sow israri? Ben Emenike'de israr edilmesini de dogru bulanlardanim. Cunku Sow'a nazaran cok daha hareketli ve cok daha istekli bir Emenike goruyorum sahada. Webo gibi %100 forvet olan bir oyuncu neden yedek oturur? Sow yerine Alper veya Webo ile baslamak hem yedek kulubesine zindelik katabilir hem de formsuz oyuncuya bir uyari olabilirdi.

Ote yandan mac kotu gidince degisiklik yapmak oldukca dogal olmasina karsin her kotu gidiste Diego'yu cikarmak da tam anlamiyla yildiz oyuncuyu gunah kecisi yapmaktir. Hem de iki mactir takimin iyilerinden biriyken cikmasi Diego'yu da demotive ediyordur suphesiz.

Son olarak elestirim Egemen'le baslanmasina. Ne bu mac sampiyonlar ligi finali ne de Egemen bir Messi. Bekir de Genclerbirligi karsisinda uc asagi bes yukari ayni isi yapabilecek kapasitede bir oyuncu. Egemen'i hem riske etmek hem de olasi bir zorlamada oyuncu degisikligi hakkinin birini kullanma ihtimaline ragmen ilk 11'de inatla Egemen'le baslamak ne kadar dogru?

Ismail Kartal futbolculuk doneminde takimin onemli bir parcasi olabilir, camiada cok sevilen biri olabilir. Fakat Aziz Yildirim Ersun Yanal krizini cozemeyip (Bazi iddialara gore krizi baslatan kisi de Aziz Yildirim) apar topar Ismail Kartal'i takimin basina getirdiginde yildiz oyunculari yonetmekte zorlanacagini muhtemelen dusunmedi. Veya zorlansa da kendi destegiyle bunu asabileceklerini dusundu. Fakat bu sistem dogal olarak hicbir takimda basariya ulasabilmis bir sistem degil.

Su anda Diego, Alper, Meireles, Webo ve hatta belki de Bekir hocalarinin onlara haksiz olarak duydugu guven eksikliginin neticesinde pek de mutlu olmasalar gerek. Yedek kulubesi mutsuz ve demotive bir durumdayken as takimin da performansini yukseltmesini beklemek oldukca hayalci bir yaklasim.

Sonuc olarak haftaya Fenerbahce bir final macina daha cikacak. Maci kazanirsa finali kazanmis olmayacak ama galibiyeti disinda her skorda finali kaybedecek. Sonuc ne olursa olsun bu durum da takimi mental olarak yoracaktir suphesiz. Aziz Yildirim'in da devreye girerek oyuncularin tekrar toparlanmasi icin mudahale sart gozukuyor. Besiktas macinda alinacak olasi bir galibiyetten sonra da rotasyon yapilarak sampiyonluk arzusunun tum takima yuksek dozajda sirayet etmesi saglanmali. Aksi takdirde hala sampiyonluk yolundaki favorim  olan Fenerbahce bu yarisa en erken havlu atan takim olur.

 
Toplam blog
: 2
: 169
Kayıt tarihi
: 16.03.15
 
 

Futbol tutkunu. ..