Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '07

 
Kategori
Meslekler
 

İstenmeden yapılan işler ve kaybolan hayaller

İstenmeden yapılan işler ve kaybolan hayaller
 

Yine kaçtım derslerden. Ömür boyu ders çalışacağımı bilseydim okurdum. Niye öğretmenliğe başladım ki?

Niye olsun, mecburiyetten. Aile, doğduğumuz şehir, ülke ve hayat maalesef bizim seçimimizle olmuyor. Bunlar olmayınca, meslek de bizim istediğimiz meslek olmuyor.

Yol gidiyor, biz yolu takip ediyoruz. Kimileri o yolu jiple geçiyor, kimi uçakla, bizim gibi şansızlar da yürüye yürüye, çıplak ayakla. Oysa ben hala oyun oynamak istiyorum. Hala ip atlamak, hala yerli yersiz ağlamak…

Yakında başlayacak dersler. Benim öğrenmek istediğim o kadar çok şey var ki, bunları yapmadan kimseye bir şey öğretmek istemiyorum. Çünkü öğretmeye başlayınca, öğrenmeye harcayacağım vakit kayboluyor.

Ben yaşamayı öğrenmek istiyorum. Zorla değil, birilerinin yaşamamı istediği hayatı değil, kendi hayatımı yaşamayı öğrenmek istiyorum.

Halbuki ne hayallerim vardı. Müzik her düşümün baş kahramanıydı. Gözümü açıyordum şarkıyla, kapatıyordum şarkıyla. Rüyalarımın bile fon müziği vardı.

Kendimi sadece sahnede rahat hissediyordum, rahattım, mutluydum. Bana bakan binlerce göz beni hiç rahatsız etmezdi. Tam tersi güvenirdim o zaman insanlara. Severdim takdir etmeyi bildikleri için. Alkışlayabildikleri için…

Alto sesimle, belediye konserlerinde, festival yarışmalarında aldığım dereceler, plaketler birikti. Zaman hepsinin üzerine toz serpti. Yıllar geçti. Üniversitede İstanbul’u yazmamın sebebi bile müzikle daha iç içe olmaktı.

Tabi noldu? Lisedeki müzik grubum dağıldı. İstanbul’da istediğim ortam olmadı, yaratamadım, başaramadım. Çok uğraştım, uğraştıkça uzaklaştım, yol uzayıp gitti kendi kendine. Alkışlar sustu, dostlar sustu, sohbetler sustu, şarkılar sustu, ben sustum.

Kulağımda hep çınlayan şu dizeler:

“Artık yeşerecek bir dalım yok
Yağmurlar yağsa da hoş yağmasa da
Üç günlük ömrümü bir günde yitirdim
Yarınlar gelse de hoş gelmese de

Paydos mutluluğa paydos artık
Kaderim gülse de hoş gülmese de”

 
Toplam blog
: 2
: 742
Kayıt tarihi
: 04.08.07
 
 

İstanbul Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı mezunuyum. Ancak Türkçe öğretmenliğine gelene dek bir çok ..