Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İzmir'de stres yönetimi seminerim var..

İzmir'de stres yönetimi seminerim var..
 

24 Nisan Salı 19.00 'da (yarın) Alsancak'ta DEÜ Rektörlüğünün içindeki DESEM Binasında Bordo Salonda üniversite öğrencilerine stres yönetimi üzerine bir "seminerimsi" vereceğim. Katılım ücretsiz olup, tüm Milliyet Blog okurlarını da beklerim efendim.

Seminer içeriği ve kapsamı hakkında biraz bilgi vereyim. Dokuz Eylül Üniversitesi2ne bağlı bir Sürekli Eğitim Merkezi var. Kısaca DESEM olarak biliniyor. DESEM Alsancak'ta Rektörlük merkezinin içinde.

Seminerin içeriği ise "İş ve Sosyal yaşam Stres Yönetimi". Bu seminerin ilkini geçen cumartesi günü gerçekleştirdim. Yöntem olarak, kendimi strese sokmayı seçtim. Yani 1, 5 saat sürecek seminere elimdeki kaynaklardan, internetten ve geçmiş deneyimlerinden edindiğim bilgilere göre 30 slaytlık bir sunum hazırlayabilirdim ama bunu yapmadım. Çünü bu şekilde sunum kolaydı ve beni yeterince güvende hissettirecekti. Ve bunu günümüüzn bilgi ortamında hemen herkes kolayca yapabilir.

Bunun yerine hiçbir hazırlık yapmadan, sunum hazırlamadan, kafamda bir sunumm planı da yapmadan doğrudan konferans salonun karşısına çıkmayı seçtim. Böylece kendimi bizzat o gün o an strese sokmuş oldum. Sunumum da stresi deneyimledim ve stres yönetimimi bizzat sunumumda gerçekleştirmeyi hedefledim.

İzleyiciler de katılımla 1, 5 saat ara vermeden sunumumdan gayet memnun kaldılar. Süreci benimle birlikte yaşadılar. Bu akşam da aynı sunumun ikincisi olacak ve daha fazla, tam dolu bir salonda yaparak kendimi daha fazla soktuğum bir stresli gerçek sunumu yapmayı hedefliyorum :)

Semih Özer

 
Toplam blog
: 19
: 963
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Endüstri mühendisi, ekonometri bilim uzmanı, kamu yönetimi lisanslı, Dünya Bankası’ndan sertifikalı ..