Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '09

 
Kategori
Bilim
 

Jeofizik ve Jeoloji - farklı olan ne????

Jeofizik ve Jeoloji - farklı olan ne????
 

Jeoloji, Jeofizik ve uygulamaları arasındaki farklılıklar, petrol ve cevher rezervi, yerbilimi ve madencilik dallarında modellemelerin ortaya çıkması sayesinde hızla azalmaktadır. Aslında Jeofizik ile Petrol ve Maden Mühendisliği arasında büyük bir yakınlık vardır. Her üç disiplin de farklı kullanım amaçları nedeniyle aynı yazılımı ve ekonomik modelin geliştirilmesi için sağlam bir fizibilite çalışması için temel olan belirli bir olasılık için katkıda bulunmakta, takım çalışmasına gerek duymaktadır. 

Temel olarak, üç meslek arasındaki fark, bir yönlendirmedir. Jeologlar, bir maden rezervini sınırlandırmada keşif ve ekonomi ile üç boyutlu olarak ilgilenmektedir. Jeofizik Mühendisi, bir matkap delikleri arasında saklı bir süreklilik olup olmadığını belirlemede katkıda bulunmaktadır. Ayrıca keşif için havadan, yerçekimi, manyetik ve muhtemel bölgelerin elektromanyetik analizlerini yapmaktadır. Bu da Jeologların farklı bir yapı bulmak için anomalilere ihtiyaç duyacağını kanıtlıyor. Jeofizik Mühendisi ekonomik bir fırsattır. Mühendisler tarafından maden rezerv araştırması sonunda yapıyla ilgili ayrıntılar sunulur. Her üç disiplin yatırımcıya değer sağlamak için bir proje aracılığıyla başvurmalıdır. İş niteliği Jeofizik Mühendisi veya Jeologlardadır. Jeologların büyük arazi boyutları ile ilgili olması gereklidir ve Jeofizik Mühendisleri genellikle üç mekânsal boyut ve zaman açısından düşünür. Ayrıca nanometre, doğal ve ilkel hücreler için tüm ölçekler ile ilgili olmalıdır. Jeologlar yaş, güneş sistemi ve galaksi güçlerinin dünya çevresindeki etkileşiminin yeryüzündeki son 3 gigayılda kaya birimlerinin üzerinden depozisyonu etkilediği özellikleri ile mineral döngülerini araştırmalıdır. Mühendislerin insan ölçekli projeler konusunda belki 25 ila 35 yıl proje ömrü vardır. Mekânsal ölçekli Jeofizik araştırma boyutları olan bir dünya tam bir matematiksel kesinliktir ve bunu göz önüne almalıyız. 

Elektromanyetik olaylar, dört boyutlu frekans ve zaman ortamında jeolojik malzemeler ile Güneş dinamikleri etkileşimi ve dört alanda güneş etkisi (12. boyut -) "subatomic parçacık" fiziği içerir. Jeologlar ve Jeofizikçiler daha çok kendi araçlarıyla çalıştıkları ortamlarda gerçek taşlar ile arazide alınan verileri yorumlar. Yakın işbirliği sayesinde uygulayıcılar arasında entelektüel mesafe azalmıştır. Bu eğilim önümüzdeki yaklaşık on yıl içerisinde, tüm madenleri kolay bulunur hedefler haline getirecektir. 

Kısacası, JEOFİZİK alışılmadık ve nadir (tüm dünyada, Kanada dahil, ~1.500 Jeofizik Mühendisi bulunmaktadır) güçlü, doğrusal olmayan, indüktif yolların, bize Dünya'dan geri kalanı tam olarak anlatmak için zor olduğunu düşünen ve takdir edilecek insanların grubudur. Çünkü bunları çok daha fazla düzeyde düşünmek gerekir. Her zaman takım müzakereleri için bir bütünleştirici ve sinerjik bir tutum getirmek bizim diğerlerinden daha uzman olmamızı sağlamıştır. 

JEOFİZİK, gelişmekte olan bir mühendisliktir. Yeteneği olmayan bir araştırmacı, sürekli alanda araştırma yapmak için ciddi proje planlama önce temel sorunları belirlemek için hızlı ve etkili bir yol aramaya başlar. Jeofizik Mühendisi de, bu çalışmalarla hayatında her gün 12 boyutlu bir hiper etrafındaki beyinlerdeki tamamlayıcı, özel bir insan halini alır...  

Jeofizikçi hayatın her saniyesi çalışır, çalışır, çalışır..  

 
Toplam blog
: 10
: 1367
Kayıt tarihi
: 09.05.09
 
 

Yer Bilimleri Uzmanı ..