Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Jinekomasti Ameliyatı

Son yıllarda oldukça sık gördüğümüz jinekomasti hastalığı erkelerde kadın tipi meme büyümesi anlamına gelmektedir. Bebeklik, ergenlik ve yaşlılık dönemleri dışında yeni ortaya çıkıyorsa altta yatan nedeni mutlaka araştırılmalıdır, kullanılan bazı ilaçlar, hormonal dengesizlikler, dışardan alınan hormonlar, bazı kanser tipleri jinekomastiye yol açabilir.
 
Jinekomasti ameliyatı kimlere yapılır?
Eğer sizde jinekomasti hastalığı varsa öncelikle bir endokrinolog tarafından değerlendirilmeniz gerekir, hormonal bozukluklar veya altta yatan bir hastalığın olmadığı tespit edilmelidir. Eğer yoksa size cerrahi işlem uygulanabilir.
 
Ameliyat öncesi
Ameliyat öncesinde hastalara detaylı bir fizik muayene yapılır ve meme ultrasonu yaptırılır. Bunlar neticesinde meme dokusu var mı yoksa yağdan zengin bir meme mi olduğu değerlendirilir. Bu önemli bir ayrıntıdır çünkü buna göre ameliyat tekniğine karar verilir. Eğer meme dokusu yoksa, yağdan zenginse liposuction yeterli olabilir ancak meme dokusu (kadınlarda olduğu gibi) çoksa bu durumda sadece liposuction yeterli olmaz, meme başı altından yapılan kesi ile girilip fazla olan dokusu alınır.
 
Bazı durumlarda, özellikle aşırı kilo veren hastalarda, kadınlarda olduğu gibi cilt fazlalığı da olmaktadır. Bu durumda fazla olan cildi atmak için de memenin alt sulkus dediğimiz kısmından da kesi yapılarak fazla olan cildin atılması gerekebilir.
 
Bu ameliyat için de bir hastalığınızın olup olmadığı, sigara içiciliği, kan sulandırıcı ilaç kullanımı gibi durumlar önemlidir. Bunları mutlaka plastik cerrahınıza anlatmanız gerekmektedir.
 
Jinekomasti Ameliyatı
Ameliyat öncesi yapılan değerlendirmeler sonucunda hangi tekniğin kullanılacağına karar verilir ve buna göre çizimler yapılır. Jinekomasti ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi uygulanacak tekniğe göre 1-3 saat arasında değişmektedir. Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın hastaların tümünde 6 hafta korse giydirilir.
 
Ameliyat sonrası genelde bir gece hastanede kalmanız yeterlidir. 1 hafta sonra işinize, 3-4 hafta içinde de spora başlayabilirsiniz.
 
 
 
Toplam blog
: 9
: 42
Kayıt tarihi
: 08.08.19
 
 

Doç. Dr. Memet Yazar 1975 yılında Kars'ta doğdu, Kars Endüstri Meslek Lisesi, Elektronik Bölümünü..