Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
İnançlar
 

Kadere iman

Gerçeği söylemek gerekirse ikinci blog yazımı yazmayı düşünmüyordum. Daha hala milliyet blog komisyonu beni kabul etmedi. Sürekli yazılarımda eksiklik var diyordu. Bende düşündüm neden ikinci blog yazımı yazayım diye. Bir arada kırılmıştım, küsmüştüm hatta, ama daha derin düşününce onlarda görevlerini yapıyorlar dedim. Din insanı ne kadar da genişletiyormuş meğersem. Ve bir blog yazısı daha yazıyorum. Umarım kabul olur bu sefer:)

Ahmed Hulusi'nin İslam'ın Temel Esasları kitabını okurken ki bu arada şunu söylemeyi gerekli duyuyorum; ben Ahmed Hulusi'yi tanımam bilmem, reklamınıda yapmıyorum, sadece kitapları çok gerçekçi buluyorum da demiyorum! Bence çok gerçek!. Neden mi? Çünkü yaşadıklarım ile çok örtüşüyor. Herneyse çok üzerinde durmayacagım. Sonuçta isteyen istediği ile özgür.

Hz. Ali anlatıyor:

Biz bir defasında Baki'ül Garkad mezarlıgında bir cenazede bulunduk.Resullullah sallallahu aleyhi ve sellem yanımıza gelip oturdu. Bizde etrafını sardık.Resullulahın elinde bir asa vardı.Resullulah başını egdi ve düsünceli bir halde elindeki asa ile yere vurup dürtüştürmeye, çizgiler ve izler meydana getirmeye başladı. Sonra şöyle buyurdu.

Sizden hiçbirkişi ve yaratılmış hiçbir nefis istisna olmaksızın, hepinizin cehennem ve cennetteki yerini ALLAH yazmıştır. Ve herkesin SAİD veya ŞAKİ olduğu kesinlikle yazılmıştır.

Bunu üzerine oradakilerden biri sordu.Ya resullulah öyle ise bizler yaptıgımız çalışmaları terkedip bu yazımız üzeremi kalalım?

Resullulah şöyle buyurdu.

Said olan kimse, saadet ehlinin fiillerine ulaşacaktır.Şaki olan kimsede, şekavet ehlinin ameline ulaşacaktır.Sizler amel edip çalışın, çünkü herkese kolaylaştırılmıştır.

Birden kafamda bir ışık parladı. Dünya hayatı bir sınavdan ibarettir.Bize düşen sınavı geçmek için çok çalışmaktır. Şimdi bir öğrenci daha sınava girmeden ben zaten bu sınavdan kalacam derse ne olur? Yada bu sınavı geçecem ve basaracam dese ne olur? Bizler aslında o kadar şanslı ögrencileriz ki; öğretmenimiz bizi ne kadar çok seviyormuş ki daha önce olan sınav sorularının benzerleini bize vermiş çalışın diye. Çalışmamız gerekli olan yerleri vurgulamış. Artık bundan sonra sınavı geçemezseniz buda sizin ahmaklıgınız derim.

Çok iyi hatırlıyorum. Üniversitede hep eski soruları bulur ve çalışırdım. Böyle olan sınavlarımdan da hep yüksek not alırdım. Şimdi hayat sınavım yaklaşmakta!

Demek ki bizler kadere iman noktasında çok çalışacagız ve herşeyin hayırlısını Allah'tan isteyecegiz.Bazı durumlarda istediğimizi elde edemeyecegiz. Gene yılmayacagız çünkü Her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır diyerekte Kadere İman noktasında buluşacagız.

Bende Milliyet Blog da artık yazılarımın çıkacagını umuyor çıkmaması durumunda da hayrın Allah'tan geldiğine inanarak Arkadaşlarıma kızmıyorum:)

Yaradanın hayırlarda kolaylastırması dilegiyle!

 
Toplam blog
: 4
: 565
Kayıt tarihi
: 26.02.10
 
 

1981 Antakya dogumluyum. Üniversite'yi Eskişehir'de okudum. İnşaat mühendisi olarak 5 yıldan beri Ka..