Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '17

 
Kategori
Mizah
 

Kafa Açan Uzman Umut Bezgin

Kafa Açan Uzman Umut Bezgin
 

Bir yerden bir yere arabanız ile gitmiyorsanız radyo pek dinlenmiyor. En azından benim için böyle. Sabahları işe yürüyerek gittiğim içinde radyo ile neredeyse bir bağım kalmadı diyebilirim. Fakat sevgilim her sabah ve akşam güle güle izlediği bir programdan bahsedip duruyordu. Açıkcası pek ciddiye almadım. Çünkü bugüne kadar denk geldiğim radyo programlarındaki espriler beni hiç güldürmedi. Ama sevgilim vazgeçmedi ve benim en aktif kullandığım instagramdan Umut Bezgin’i takip ettirdi bana.

Kısa videoları izlemek sanırım benim için daha kolay oluyor. Daha ilk videodan başladım gülmeye ve üşenmedim tüm videoları önce izledim sonra beğendim.              

Kafa Açan Uzman olarak her program farklı bir meslek grubu veya sıfat irdeleniyor. Bunu yaparken geyiğin dibine vuruluyor. Aslında program Fatih’e ait. Fakat ben Fatih’e pek ısınamadım. İnstagramda kendisine gelen yorumlardan oluşan bir video yayınlıyor.Bu videoda ay sen çok yakışıklısın, sana ölüyorum vb. tadında yorumlar var genelde. Bu iş bana aynaya bakıp kendi kendini sevmek gibi geldi. O yüzden direkt hesabın takibini bıraktım.

Umut daha senden benden duruyor. Yani sesini yüzünü bilmediğimiz insanlar, yayın akışı sırasındaki kahramanı yaratmak için arkada tarafta çalışır didinirler. İşte bu insanların yüzü bence Umut.  Zekası ve esprilerinden bunu anlıyorum. Genel olarak bel altı olmasına rağmen Şahan gibi rahatsızlık hissi rahatmıyor. Daha çok ‘kanki’ kıvamındaki arkadaşların ile bir bira içerken yaptığın goygoyun can ve kan bulmuş hali. Samimi yani.

Aynı zamanda bu ülkede dereceye girerek girmeniz gereken üniversitelerden birinde okumadan da zeki olunacağını gösteriyor. Trakya Önlisans İşletme mezunu. Gerçi memleketimde üniversiteye girmekte bir başarı…

Memlekette bir kültür vardır. Boğaziçili, ODTÜ’lü gibi. Bu okullardan mezun olmuş ve çok sevdiğim arkadaşlarım var, aman yanlış olmasın. Fakat bir yerde ODTÜ’lü Müdür varsa, önüne gelen cv’lerden ODTÜ’lüyü alır. Ee biz bu memleketin çocukları değil miyiz? Sistem benim kıvrak zekam için tasarlanmadıysa bu benim suçum mu?

Konudan uzaklaşıyorum. Az önce Linkedin’den Umut’u ekledim. Bir baktım ki Anadolu Üniversite’si de var. Eğer kibri ve egosu olsa onu eklemez. Herkes okuyor ya ben şimdi bunu eklemeyim derdi.  Bu yazıya beni bu ikna etti sanırım.

Hiçkimsenin mezun olduğu alanda çalışmadığı gibi kendisi de öyle yapmamış. Aman iyi ki yapmamış.  Benim gibi radyo dinleyeceğimiz vakitlerde çalışıyor veya yürüyor iseniz mutlaka Umut Bezgin’in hesabını takip etmelisiniz.

Gülmeye ihtiyacımız olduğu şu günlerde karnınızı ağrıtacaktır.

Bol kahkahalı bir haftasonu dilerim!

 
Toplam blog
: 11
: 538
Kayıt tarihi
: 27.04.17
 
 

20 Mart 1990 doğumluyum. Bundan olsa gerek, baharları çok severim.  Gün doğmadan bilgisayar başın..