- Kategori
- Yöresel Yemekler
Kakırdak
Elazığ'da özellikle kurban bayramında ve kışa hazırlık zamanlarında yapılır.
MALZEMELER:
1 kuyruk
Yeteri kadar süt
istenirse tuz
YAPILIŞI:
Kuyruk daha kolay doğranabilmesi için önce soğuk bir yerde katılaşıncaya kadar bekletilir. Kuşbaşı doğrandıktan sonra tencereye alınır. Hafif ateşte kuyruk tümüyle eriyip yağını verince, kakırdaklar bir saplı kevgirle başka bir tencereye alınır. Az süt ilâve edilerek kızarıncaya kadar karıştırılır. Kızaran kakırdaklar kahvaltı sofralarının en sevilen çeşnisidir. Çıkan kuyruk yağıyla çok hoş çörekler yapılır. Kendine has bir kokusu vardır. Kolayca bayatlamazlar. Yanında çay ile kahvaltılara neşe gelir. Seven herkesin bir araya toplandığı, keyifli kahvaltılara bahanedir.