Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '19

 
Kategori
Kozmetik
 

Kalıcı Dudak Renklendirme

Dudak renklendirme işlemini son dönemde etrafınızdan duymuş olabilirsiniz; çünkü son dönemde oldukça popüler ! Peki nedir bu dudak renklendirme, nasıl yapılıyor, acıyor mu, ne kadar kalıcı? Bu yazımda biraz bu işlemden bahsetmek istiyorum.
 
Aslına bakarsanız bu işlem, vücuda yapılan dövme uygulamasına biraz benziyor, ancak hemen korkmayın! Dövme uygulaması kadar deri altına inilmeden, daha yüzeyde, organik içerikli ve belirli süre kalıcı pigmentlerle yapılıyor. Vücuda yapılabilen farklı renklerdeki dövmeler gibi, dudaklara da istenilen renkte, belli süreli kalıcı renklendirme işlemi yapılabiliyor.  Hemen ilk soruyu duyabiliyorum; 
 
DUDAK RENKLENDİRME ACILI BİR İŞLEM Mİ?
Uygulama yapılırken acıyor mu? Çok rahat söyleyebilirim ki, hayır. Derinin üst tabakasında yapılan bir işlem olduğu için, işlem sırasında herhangi bir acı oluşmuyor. Zaten işlem öncesinde konforunuzu arttırmak için dudak bölgesine anestezi kremi uygulanıyor.
 
İşlemin amacı; solmuş, canlılığını kaybetmiş, dudak çerçeve hattı uçuklar vb. sebeple kaybolmuş dudakları daha sağlıklı, daha canlı ve bakımlı göstermek. Öyle isminden ilk anlaşılabileceği gibi “uzun süre kalıcı ruj” değil.
 
Özellikle doğru yerde ve tecrübeli kişilerce yapılan uygulamalarda,  dudakları sağlıklı ve bakımlı gösterecek, mevcut dudak rengine uygun, doğal renkler tercih ediliyor. İşlemi yaptırmaya karar vermeden önce işlem yaptıracağınız yer ve kişi ile ilgili mutlaka iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Kalıcı yapılan bu işlemlerin steril ortamlarda ve işin ehli kişilerce yapılması çok önemli. 
 
İşlemden önce dudağınıza etkili bir anestezi kremi sürülüyor ve 10-15 dakika bekletiliyor. Sonra dudağınızın işlem sonunda simetrik görünmesi ve dudak çerçeve hattınızın doğru belirlenmiş olması için, dudak kalemi ile dudaklarınıza önce çizim yapılıyor. Ardından renge karar veriliyor. Tecrübeli ve bilgili bir uzmanın burada sizin dudak renginize bakarak, renk konusunda doğru yönlendirme yapması çok önemli. Renge karar verildikten sonra, uygulama yarım saat kadar sürüyor. Tek kullanımlık mikro iğneler ile, dudağın derinine inmeden, en üst tabakanın hemen altına, seçtiğiniz renkteki pigment yerleştiriliyor. Burada uygulamanın doğal görünmesi için homojen ve degrade bir işlem yapılması önemli. Bu sayede işlem silinirken de parça parça değil, komple rengi açılarak kayboluyor.
 
Değişim tüm süreç dahil toplam bir saatte gerçekleşiyor. Çalışan hanımlar, işlerinden öğle arası ayrılıp  bu uygulamayı yaptırabilirler.
 
NE KADAR KALICI?
Ne kadar süre kalıcı? Diye merak ediyorsanız eğer; dudak renklendirme işlemi ortalama 2 yıl kalıcı. Dövme kadar derine inmediğinden ve dövme pigmentinden farklı organik içerikli pigmentlerle yapıldığından, işlem ortalama 2 yıl kalıyor, bu süre içerisinde solarak kayboluyor.
 
DOĞAL RENKLERDE UYGULAMA YAPILMALI
Bu uygulamaya kalıcı makyaj da deniliyor ama, bence bu bir makyaj değil, dudaklardaki estetik onarım uygulamasıdır.  Hani makyaj denilince iki yıl boyunca rujlu görünmek gibi anlaşılıyor olabilir. Aslında uygulamadaki amaç makyajlı görünmek değil; makyajsız, ruj kullanmaya gerek kalmadan, güzel görünmek olmalı. Sonuç; yapay görünen dudaklar değil, doğal görünen dudaklar olmalı. 
 
Zamanla, yaşla, bir takım hastalıklar, uçuklar ve çevresel etkenler sebebiyle dudaklar 18 li yaşlardaki görüntüsünü kaybeder, bu çok doğal bir süreçtir. Dudaklar solar, çerçeve hattı kaybolur ve zamanla küçülmüş, içeri çekilmiş gibi görünür ve bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösterir. İşte bu uygulama sayesinde dudaklar, olması gereken hatlara kavuşturulur ve solan rengi tekrar canlandırılır. Amacımız 18 li yaşlardaki dudaklara yaklaşmak; işte bu sebeple bu uygulamaya dudak gençleştirme de denilmektedir. Doğal renklerle, profesyonel yapılan uygulamalara ben “dudak gençleştirme” diyorum. 
 
DUDAKLAR DAHA DOLGUN GÖRÜNÜYOR MU?
Dudaklar bu uygulama ile daha dolgun görünüyor mu? derseniz “evet” diyebilirim. Kaybolan dudak hatları belirginleştirildiğinden, dudaklar olması gereken dolgunluğa kavuşarak, daha belirgin görünüyor. Hemen işlem sonrası hafif şişlik olabilir ama bu, 2-3 saat içerisinde geçiyor. İşlemden hemen sonra sosyal hayatınıza devam edebiliyorsunuz. 
 
Bu kadar kısa sürede yapılan bir işlem olması, etrafa çok farkettirmeden hanımları daha genç ve bakımlı göstermesi, doğal güzelliğin ön planda olduğu şu dönemde bu uygulamayı daha popüler yapıyor. 
 
Makyajsızken güzel görünmeyi sağlayan bu uygulama, çokça hanım tarafından keşfedilmiş durumda. Eğer bir gün siz de dudak renklendirme işlemi yaptırırsanız No Make-Up ( makyajsız) selfie’ lerinizde herkesin sizin için “dudakları ne kadar güzelmiş” diyeceğini biliyorum.
 
Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere.
Sevgiyle ve güzellikle kalın.
 
Uzm. Aylin Çetinkaya
Kalıcı Makyaj ve Güzellik Uzmanı
 
www.aylincetinkaya.com
www.instagram.com/aylincetinkayacom/
 
 
Toplam blog
: 18
: 50
Kayıt tarihi
: 22.05.19
 
 

Güzellik ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Aylin Çetinkaya, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler me..