Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kapalı Rinoplasti Nedir?

Burun estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız açık ve kapalı rinoplasti terimlerine aşinasınızdır. Burun estetiği operasyonları hem açık hem de kapalı teknikle yapılabilir. Her iki tekniğin de birbirine göre avantajları ve dezavantajları bulunsa da son dönemde kapalı rinoplasti operasyonlarına gösterilen ilgi giderek arttırmaktadır.

Cerrahi tekniklerin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren kapalı ameliyatlar yara izlerinin oluşma sorununu ortadan kaldırır. Böylece ameliyat olunduğu belli olmaz ve minimal müdahalede bulunulduğu için hastaların operasyon sonrası iyileşme süresi kısalır; ayrıca çektikleri ağrılar da minimize edilir.

Kapalı Rinoplasti Nedir?
Endonazal rinoplasti olarak bilinen kapalı rinoplasti; burun şeklinin değiştirilmesi veya burun içi yapılarının düzeltilmesi sırasında burun deliklerinin içerisinden kesi atılması anlamına gelmektedir.

Açık rinoplastiden farklı olarak ciltte bir kesi atılmaz ve ameliyat sonrası hiç iz kalmaz. Kapalı rinoplasti sonrası iz kalma ihtimalinin olmaması burun estetiği yaptırmak isteyen hastalar için en önemli avantaj olarak ön plana çıkmaktadır. Ancak kapalı rinoplastinin avantajları sadece iz bırakmaması değildir.


Kapalı Rinoplastinin Avantajları Nelerdir?
Kapalı rinoplastinin avantajlarının kökeninde minimal kesilerin kullanılması yatmaktadır.

    Kapalı rinoplasti operasyonları sonrası görünürde yara izi kalmaz,
    Kapalı rinoplasti operasyonları sonrasında iyileşme süreci oldukça kısadır,
    Kapalı rinoplasti operasyonları sonrası kişiler günlük hayatlarına daha kısa sürede dönebilirler,
    Kapalı rinoplasti sonrası şişlik ve morluk oluşumu daha azdır.

Tüm bu faydalarının deneyimlenebilmesi için operasyonu gerçekleştiren cerrahın uzmanlığı ve yeteneği belirleyici öneme sahiptir. Alanında uzmanlığını ispat etmiş cerrahlar kapalı rinoplasti operasyonlarını sanatçı edasıyla ve titizliği ile gerçekleştirirler.

Kapalı rinoplasti operasyonlarının birçok faydası olsa da her hastaya bu yöntem uygulanamaz. Burun içi septumunda yer alan kemik ve kıkırdakların yapısal bozukluğunun çok fazla olması durumunda açık rinoplastinin tercih edilmesi gerekebilir.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi burun estetiği operasyonlarında hem kapalı hem açık yöntemlerin avantajlı olduğu durumlar olabilir. Önemli olan; cerrahların uzmanlığı ile hastaların ihtiyaçlarının giderilip beklentilerinin karşılanmasıdır.

Kapalı Rinoplasti ile Doğal Burun Estetiği
Burun fonksiyonlarında sorun olanlar da burun şeklinden memnun olmayanlar da kapalı rinoplasti operasyonlarının faydasını görebilirler.

Bu operasyonlar öncesi hastanın yüzü ile en uyumlu olan ve görünümündeki doğallığa zarar vermeyen burun şekilleri belirlenir.

Yetenekli ve deneyimli cerrahların dokunuşları ile hastalar ideallerindeki burun şekline kavuşabilirler ve aynı zamanda nefes almalarını engelleyen burun içi yapılarından da kurtulabilirler. Hızla iyileşen ve kısa süre içerisinde günlük hayatına dönen hastalar hayat kalitelerindeki artışa da tanıklık edebilirler.

Sağlıklı Günler

Op. Dr. Ömer Aşkıner

 
Toplam blog
: 4
: 412
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

Tıp bölümünü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Tamamladı. 2003 yılında Vakıf Gureba..