Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Karadeniz'de Aşık Olacağınız Yerler

Karadeniz'de Aşık Olacağınız Yerler
 

Türkiyenin göz bebeği Karadeniz hiç şüphesiz yeşiliyle, tarihiyle, insanıyla, yemekleriyle bizi kendine aşık edecek güzelliklere sahip. Herkesin kendince gitmek görmek gezmek istediği yerler vardır muhakkak, belki gezilecek yerler diye bir listeniz bile vardır. Karadeniz’de bunlardan biri olmalı mutlaka, çünkü insana kendini aşık edebilecek bir güzelliğe sahip. Uzungöl’ü, manastırları, müzeleri ve daha bir çok güzelliği görmeye değer. Ama bazen anı yaşamak yerine elimizden bir an olsun bırakamadığımız akıllı telefonlarımıza yapışıyor ve o anı fotoğraflama videolama derdine düşüyoruz, anı yaşamayı bırakıyoruz ortamdan kendimizi soyutluyor o ufacık ekrandan izlemeye başlıyoruz gittiğimiz harika göz kamaştıran güzelliğe sahip mekanları. 
 
Trabzonda Bulunan Çal Mağarası
 
Dünyanın en uzun ikinci mağazası olan Çal Mağrası Trabzon ilinin Düzköy ilçesin de bulunuyor. Tabi bu güzelliği görebilmek için biraz yorulmanız gerekiyor mağaraya ulaşmak için zorlu bir yokuş tırmanışı yapmanız gerekli. Girdiğiniz andan sonra sizi büyülü bir hava karşılıyor mağaranın ilk 1km’sini gezebilirsiniz gönlünüzce ancak içerisi oldukça soğuk olduğunu da belirtelim. Ayrıca içerde ki havanın astım ve sinüzit hastalarına iyi geldiği uzmanlar tarafından onaylanmış.
 
Trabzon'un Kalbi Sümela Manastırı
 
Trabzon’da Maçka ilçesinin Altındere adlı vadinin bir buçuk metre kadar yükseğinde bulunan manastır görenleri büyüleyici bir özelliğe sahip. Evet öyle bir büyüleyici özelliğe sahip ki bu manastır sadece Türkiye’den görmeye gidenler değil dünyanın çeşitli ülkelerinden sırf bu manastırı görmeye gelen insanlar var. Eğer şimdiye kadar gitmediyseniz muhakkak gidip bu tarihi yapıyı yerinde görmeniz gerekiyor.
 
Rize'nin Tarihi: Ayder Yaylası
 
1350m rakıma sahip bu yaylanın tarihi 1300’lü yıllara kadar uzanıyor aslında her ne kadar biz yayla desek te geçmişte yayla olarak kullanılmamış sadece uğrak bir dinlenme merkezi olarak kullanılmış bir güzellik aslında Ayder Yaylası. Ayder Yaylası Rizenin eşsiz güzelliklerinden sadece bir tanesi. İnsana resimlerine bakıyorken dahi huzur verebilecek bir güzelliğe sahip.
 
Trabzon'un Sular Diyarı: Sera Gölü
 
Trabzon’un Akçabat’ında bulunan göl aslında bir heyelan gölüdür. İsmini içinde bulunduğu Yıldızlıdan almıştır, yıldızlının eski adı seradır ve bu göle de adı yansıtılmış.  Deniz bisikleti sayesinde de aileniz veya eşiniz ile oldukça etkileyici bir tura çıkabilirsiniz. Görenleri gerçek mi burası dedirtecek bir güzelliğe sahip gölün içinde ağaçlar ve çeşitli bitkiler büyüdüğü görünüyor. Göl çevresindeki eşsiz manzarası ile sahip restoranlarda bu muhteşem göle bir başka hava katıyor tabi.
 
 
-- 
 
A.Ramazan BIYIKCI
Medya Planlama Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 5
: 80
Kayıt tarihi
: 31.08.17
 
 

Medya Planlama ve Dijital Medya Uzmanı olan Ramazan Bıyıkcı bir marka veya kurumun dijital mecral..