Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

     
    Kategori
    Spor
     

    Karışık işler

    Karışık işler
     

    Buradaki ilk yazıma Türkiye Basketbol Takımını tebrik ederek başlamak istiyorum.Kesinlikle övgüleri hakediyorlar.Son zamanlarda zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım rahat bir Türkiye maçı izlememiştim. Burada en büyük dileğim aynı başarılara futbol takımımızında ulaşmasıdır.

    Türkiye A Milli Futbol Takımı Euro 2000 çeyrek finalisti, 2002 Dünya Kupası üçüncüsü, Euro 2008 yarı finalisti yazdığım sonuçlara batığımızda son 10 yılda 3 turnuvada iyi işleri yaptığımız gözüküyor. Bu konuda haklı olablirsiniz belki ama kafamızda bunun n derece doğru olduğunu hiç yargıladık mı? ya da bu başarıların devamını sağlayacak adımlarımız oldumu? Hala bu ülkede + yabancı şu kadar olsun yok sınırlama kaldırılsın, tartışmaları yapılsın dursun bunlar gecici densin, yeni teknik adam gelsin, daha çok paralr akıtılsın biz yaptık görevimizi futbolcular oynamadı densin, insanlar uyutulsun torpiller primler havada uçsun sonra. Sonrasını şöyle; neden bu gruptan çıkamadık , istedik ama olmadı, bu defansla nereye kadar , bunlar idman yapmıyor mu?, elleri para gördü ya hemen havalandılar... Bu cümleleri ve daha fazlasını hemen hemen hepimiz düşünüyoruz. Daha canlı bir örnek daha İtalya... belki İnter şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş olabilir , ama final maçında kaç tane italyan futbolcu oynadı ve ya ilk on bir de başladı sonucu daha da ağır italya son dünya kupası şampiyonu 2010 Dünya Kupasında gruplardan çıkamadı. Biz daha o gruplara son 50 yılda iki kere gidebildik. Her gelen yetkili kişi (sadece fedarasyon başkanları değil klüp başkanlarıda dahildir) ben alacağımı alırım, taraftar protesto etmesin mantığla hareket ettikleri için daha kötü durumlara gideceğiz. Herşeyi yönetmesi gereken federasyon klüplere bağlı kalmaması gerekirse alt yapı konusunda daha da basklı olmak zorunda yoksa normal düzeyde görülen çıkış beklenmmeyen takımlardan farkımız kalmayacak.

    Kadro seçimine değinmek gerekirse tam bir hüsran içindeyim.Fakat bunun nedeni yukarıda bahsettiğim konuyla alakalı ama görünen o ki oğuz çetin karar vermiş kadroya hala anlamadığım olay vardır ki kendi takımlarında yuhalanan kadroya girmeyen futbolcular kadroda yerlerini almışlar. Bir tane stoper çıkaramadık yıllardır . Galatasarayın yedi goller ortada tüm gs taraftarı yuhalıcak duruma geldi o defans hattını ama bir bakıyoruz kadroda Selçuk Şahin kendi takımında sürekliliği yok. Fransa bile bi kerede yıldızlarını silebliyor biz olduğumuz yerde futbolcularımız 40 yaşına gelmelerini bekliyoruz.

    Sonuç olarak şimdi değil ama gelecekte özellikle Euro 2020 ye aday olmaya karar verdiğimiz bu süreçte sadece yenilikler stadlarımızda değil , futbol zekamızda, alt yapılarımızda olmalıdır. Bu iş sadece taraftarla olmuyor Çünkü bunu her sene gerek avrupa kupaları maçlarında gerekse milli maçlarda defalarca kanıtladık. Bu işe artık bir çözüm yolu bulmak gerekiyor yoksa bu iş öyle A2 ligi kurmakla 6+2+2 yapmakla hiç bir yere gitmez....
     
    Toplam blog
    : 1
    : 455
    Kayıt tarihi
    : 05.09.10
     
     

    Orman Endüstri mühendisiyim. Çok küçük yaşlardan bu yana fiilen yapmasam da büyükbabam tarafından aş..