Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '20

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kaş ekimi araştırken

 
 
Bu sayfada tedavi önerileri değil de kaş ekimini nerede yaptıracağınıza doğru karar verebilmeniz için araştırmanızda dikkat etmeniz gerekenler önerilecek.
Kaş, saç ekimi gibi değildir görsellikte çok önemi ayrıntıları olan bir işlemdir. Asla yardımcı personellere bırakılmaması gereken bir işlemdir. Kaşlarını ektirip sonrada onları lazer epilasyonla yok etmeye çalışan insanların pişmanlıklarını yaşamamak için dikkatli araştırmalı doğru karar vermeye yani yaptırabileceğinizin en kalitelisini yaptıracağınız yeri bulmaya çalışmalısınız.
 
Kaş Ekimi Resimleri
Bu sayfada çok fazla resim olacağında ilk günden 35. güne kadar günlük seyrini fotoğraflanarak paylaşıldığı şu linkteki görseller daha hoşunuza gidecektir.
 
https://www.kasekimi.com/kas-ekimi-oncesi-sonrasi-gorselleri
 
Çoğu sitede montajlanmış resimler olduğu için bu linki paylaşmak daha yol gösterici olacağı için tercih edilmiştir.
 
Araştırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Kaşlar Kaç Derece İle Ekilecek
Bu sorunun yanıtı yatık ekiyoruz değildir, 25 – 30  derece ile ekiyoruz gibi matematiksel olmalıdır. Yatık ekiyoruz sözüne itibar etmemelisiniz. 70 derece ekilirken 90 dereceden yatık ekilmiş olur ama ciddi düzeyde rahatsız edecek kadar dik görünür. 25- 30 derece ile ektiğini söyleyen ve buna sizi inandıran doktoru buluncaya kadar araştırmanıza devam edin
 
Kaş Ekim Uzmanı
Uzman doktorun bizzat kendi ekeceğinden emin olun, bunun için doktorunuzdan “evet her kıl kökünü kendim ekerim” sözünü almalısınız. Eğer görüştüğünüz kişi “ekip halinde ekiyoruz” dediyse biliniz ki sizi 2 yardımcı elemanın önüne atıp gidecek demektir. Unutmayın kaşın toplam alanı ancak iki elin çalışabileceği kadar bir yerdir, öyle 3-5 kişiden oluşan ekip işi değildir. Tek kişi ekebilir. Doktor kontrolüne ekiyoruz sözüne sakın inanmayın, nasıl uçağı pilot kontrolünde hostes kullanamıyorsa aynı şekilde doktor kontrolünde değil bizzat doktorun kendisi tarafından yapılmalıdır.
 
Ekimi Yapacak Kişinin Eğitim Düzeyi
Sıkça bir yerlerde okursunuz saç ekimi uzmanı derler, sakın inanmayın çünkü Türkiye’de böyle bir uzmanlık alanı yoktur, hastayı ikna etmek için işletme sahiplerinin yardımcı personellere verdiği bir unvanıdır.
 
Kaşlar Kaçlı Kökler Halinde Ekilecek
 
Kesinlikle her kök tekli ekilmelidir çünkü doğal kaşlarda ikili üçlü kök bulunmaz. İkili üçlü ekildiğinde her biri farklı yöne bakacağı için çok çirkin görünür.
 
Kanal Açılarak Ekim
 
Eken kişiye çok daha kolay olması sebebiyle en yaygın uygulama şeklidir ama ne yazık ki kana açılarak yapılan ekimde açı vermek mümkün olmadığı gibi kanal geniş ( 1.2-1.5 mm) olduğu için greft rastgele bir tarafa yatar ve çok farklı açılarla çıkarlar. Kanal açılarak yapıldığında iki kişi aynı anda ve çok hızlı bir şekilde yapabildiği için iğnenin ¼ kadar sürede tamamlanabilir.
 
İğne İle Ekim
Zor, yavaş ama köke istenilen açının verilebildiği bir tekniktir. Ekimde 0.6 mm kalınlıkta enjektör iğnesi kullanılır. Kılın çapı da aynı olduğu için greftin açı değiştirmesi mümkün değildir. Verilen açı değişemez. İğne ile ekimde alınan sonuç doğaldan ayırt edilemeyecek kadar doğala yakın olur. İğneyle ekim ancak tek kişi tarafından yapılabilir (yoksa açı verilemez) ve yavaş ilerler bu sebeple kanal açılarak yapılan ekimden daha uzun sürer. İşlem 2.5-3 saat sürebilir.
 
Kaş Ekimi Fotoğrafları Güvenilir mi?
İşletmede size gösterilen fotoğraflara asla güvenmeyin çünkü tamamen montaj olabilir.
İnternet sitelerindeki fotoğraflara kısmen güvenebilirsiniz çünkü hastanın kendisinin görüp “benim kötü kaşlarımı montajla güzelleştirmişler” diye etrafa yazarsa rezil olurlar.
Burada en önemli sorun kendilerine ait olmayan fotoğrafları yayınlıyor olmalarıdır. Mümkünse ekim yaptıkları birini yüz yüze görmeye çalışın. Telefonla görütürdükleri kişinin söylediklerine asla inanmayın.
 
Kaş Kökleri Bekletilmemelidir
Kıl kökleri belirli süre dışarıda kalırsa kök ölümleri başlar bu sebeple ekimle alım eş zamanlı yapılmalı ve kökler dışarıda bekletilmemelidir. Yaptıracağınız kişiye köklerin kaç saat dışarıda kaldığını sormalısınız.
 
Kaş Bölgesi Şişirilmemelidir
Kanal açılarak yapılan ekişmde çok sık ekmek mümkün olmadığı için çokça serum verilerek bölge şişirilir, şişirilirken enjekte edilen sıvı nedeniyle günlerce hastanın gözleri açamayacak kadar şişer ve kapanır.. Deriyi serumla şişirmeden az bir uyuşturucu ile yapabilen yerle görüşün.
 
Kaç Kök Ekilir
Genellikle piyasada global bir rakam söylenir ve bunun karşılığında tek ücret istenir. Mesela “800 greft ekeriz 3000 TL ödersiniz” denir oysa bazı kişilerin 150 köker ihtiyacı varken bazılarının 400 köke ihtiyacı olur. Bence mantıklı olan düşük sayılar ekilmeli, seyrek olursa tekrar rötuş yapılmalıdır.
 
Kaş Ekimi Fiyatları
Aynen sayfanın sonunda yazıldığı gibi sizin de en son soracağınız soru bu olmalıdır, öncelikle iyi araştırarak ekimi yaptırabileceğiniz yer sayısını 3-4 e kadar düşürün sonra bunlar arasında ekonomik olanı tercih edebilirsiniz.
Mantıklı ücret kök sayısına göre değişmekle birlikte 1 kök 10 tl makul bir miktardır. Bu tarz ücretlendirmede kişi ihtiyacı kadar ektirebilir veya ihtiyacını iki defaya yayarak ilk uygulamanın sonucunu görüp ona göre yeniden ektirebilir.
 
Kaş Ekimi Yaptıranlar
Sosyal ağlarda konuştuğunuz kişilerin bir kliniğin adamı olabileceğini unutmayın ve kendisini canlı olarak görmedikçe önerilerini değerlendirmeye almayın. Kalitesi konusunda emin olamadığınız kliniğe gittiğinizde daha önce ekim yaptıran biri ile görüştürmelerini isteyebilirsiniz.
 
Ayrıntılı bilgiler için http://www.kasekimi.com
 
Kaş Ekimi Uzman Önerileri
Bütün estetik uygulamalarında olması gerektiği gibi burada daöğrenme önceliğiniz ve kararınıda etki yüzde sıralaması şu şekilde olmalı
Doğala yaklaşılma oranı
Başarı oranı
Yapan kişinin eğitim düzeyi
Uzman doktor kendisi yapıyorsa tecrübesi (süre değil sayısal tecrübe)
Riskleri (enfeksiyon, kana vs)
İşe dönebileceğiniz zaman
Dokunuza gösterilecek saygının düzeyi (keserek kanal mı açılacak iğne ile mi ekilecek)
Daha önce yaptıranlarım memnuniyet oranları
Daha önce yaptıranlardan pişman olan var mı?
Veeeeeee
Ücreti
Dikkat ederseniz ücret en sona kondu yani en önemsiz konudur.
Parayı her zaman kazanabilirsiniz ama pişman olduğunuz bir kaştan kurtulmanız son derece ciddi sıkıntı verir.
 
Kaş Ekimi Yaptıran Ünlüler
Bu konuyu yazmamdaki amaç bu kelimelerle arama hatası yapan insanlara doğru yolu gösterebilmektir.
Ünlülerin yaptırdığı yer veya kişi iyidir anlamına gelmez, ünlü kişinin beğendiğini sizin de beğeneceğiniz anlamına gelmez. Bu konuda en ünlü kişi Ebru Şallı dır
Ebru Şallı şu an nasıl bir kaşa sahip bunu canlı olarak ya da yüksek kaliteli fotoğrafya yakından çekim olarak görseniz asla ekim yaptırmazsınız. Bundan emin olabilirsiniz. Bunu makyajsız yakından fotoğrafını gördüğüm için gönül rahatlığıyla yazıyorum.
 
Op. Dr. Atilla Kaya
Medikal stetisyen Genel Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 10
: 231
Kayıt tarihi
: 25.03.20
 
 

Orta okul ve liseyi Malatya'da bitirdim, 1980 yılında girdiğim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesin..