Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

24 Temmuz '17

 
Kategori
Kedi Bakımı
 

Kedilerin Sivrisinek Alerjisi

Kedilerin Sivrisinek Alerjisi
 

Sıcak yaz günleri ve kahrolası sivrisinekler... Taarruz altında kalan kedilerde aşırı hassasiyete bağlı alerjik vakalar ortaya çıkabilir!.. Kedilerde sivrisinek alerjisiyle mücadele... Kedilerde sivrisinek ısırığına karşı aşırı hassasiyet olabileceği ilk olarak 80'li yıllarda tıbbi olarak tanımlanmış. Sivrisinek ısırığına karşı aşırı hassasiyet, kedinin bağışıklık sisteminin sivrisinek ısırığına aşırı reaksiyon vermesi şeklinde tanımlanıyor.


Kedinin bağışıklık sistemi, sivrisineğin ısırdığı yere bıraktığı salya gibi maddeleri yabancı olarak tanımlayıp bunu ortadan kaldırmaya veya uzaklaştırmaya çalışır. Aşırı hassasiyet durumlarında, bağışıklık sistemi basit olarak savunma işlemini durduracağı noktayı belirleyemez ve sivrisinek ısırığından daha şiddetli bir şekilde, bu ısırık esnasında bulaşan salyaya aşırı reaksiyon göstererek daha büyük bir probleme yol açabilir. Sivrisinek ısırığına aşırı hassasiyet durumlarında görülen belirtiler, daha ziyade burun ve kulaklarda izlenmek üzere deride küçük kabuklu yaralar, pul pul deri döküntüleri ve ülserlerdir. Farkına varılamayan ve uzun süren durumlarda, hassasiyet gelişen deri bölgelerinde tüy dökülmeleri ve renk değişiklikleri görülebilir.


Bunlara ilave olarak patilerde ve taban yastıklarında kalınlaşma, şişme, kızarıklık, hassasiyet ve çatlamalar da meydana gelebilir. Bazı kedilerde de lenf yumrularında şişkinlik ve hafif ateş gözlenebilir. Orta düzeyde hassasiyeti olan kedilerde, tedavi olarak kedinin sivrisinek bulunan ortamlardan korunması ve kedinin yaşam alanındaki sivrisineklerin yok edilmesi genellikle birkaç hafta içerisinde belirtilerin ve problemin ortadan kalkması için yeterli olabilir. Lâkin şiddetli reaksiyon gösteren kedilerde mutlaka veteriner hekiminizin duruma müdahale etmesi ve hastalığın sebep olduğu aşırı alerjik reaksiyonları tedavi etmesi gerekebilir. Bu probleme sahip kedileri hastalıktan korumada en önemli uygulama, sivrisinekle mücadeledir. Bilhassa sivrisineklerin aktif oldukları saatlerde, kedileri sivrisinek olmayan bir yerde tutmak ve ortamda sivrisinek varlığını ortadan kaldırmaya ya da uzaklaştırmaya yönelik çevre ilâçlamaları ve koruyucu tedbirler uygulamak yerinde olur.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..