Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '19

     
    Kategori
    Psikoloji
     

    Kelebek Etkisi

    Bilinen ve bilinmeyen tüm sistemlerdeki küçük bir etkinin, başka bir sistemi olumlu veya olumsuz anlamda alt üst edecek kadar sonuç ortaya çıkarabilmesi... Bir olgu veya olayı insan yaşamıyla ilişkilendirdiğimizde, konuştuğumuz, yaptığımız her küçük hareketin sistemin işleyişini etkilediğini fark ederiz. Hiçbir şeyin nedensiz ve sebepsiz olmadığının farkındalığı içerisinde şuan olan şeyler gelecekte olacak olan şeylerin bir teminatı gibidir.

    Bunun bilinci ile dünya üzerinde ki tüm canlıların ve sistemlerin birbirleriyle ilintili olduğu, her şeyin birbirine zincirleme olarak genel bilinen kanı ile öngörülemez bir şekilde etki ettiği, yaşamı, zamanı ve bilmediğimiz birçok sorunun cevabını bulabileceğimiz bu döngü olduğudur. Hayatın içinde önemsiz görünen her detay, hiçbir önemi yok diyerek yaptığımız her bir eylem aslında, ya insanın ya da zincirleme birbirine bağlı olan bir sistemi etkiler.

     Bu bilinç ve yeterli bilgi birikimi ile sistemi değerlendirdiğimizde ise müdahil olmak ve hayata, sisteme dahil bir şeyleri değiştirmek, değiştirecek etkenlere müdahale edebilmeyi bir sistem kurarak veya kurulu sistemler ile değiştirmek pekte zor olmasa gerek. İşte bu noktada kaotik bir düşünce, ruh hali veya 'control freak" rahatsızlığı boyutunda değil de anlamak ve bu anlamda bir şeyler yapmak gerekliliği ortaya çıkıyor. Zira Hakikate ulaşmak bizlerin elinde. Sağlıcakla Kalın.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 81
    Kayıt tarihi
    : 02.01.19
     
     

    Çukurova Üniversitesinde okuyorum. ..