Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kendin İçin Bir Şeyler Yap

Merhaba canım.Gündemi zaten hepimiz biliyoruz. Farklı şeylerden bahsedelim. Ben evde olmanın  güzel yanlarını yazmaya başlıyorum.

Hani kitaplığımızda okumaya fırsat bulamadığımız kitaplarımız vardı ya. Bugün başla bence okumaya..

Bu arada evde 13. gün. Ben evi otel gibi kullanırdım normalde asla sığmazdım odama. Ama ilk gün yığdım dolabı komple bir temizlik yaptım yoksa yataktan çıkasım gelmezdi :)

İnternette her şey çok uygun fiyatta ben yıllardır internette kahve, kitap gibi şeyler sipariş ederim ama bu sefer iki pantolon sipariş ettim. Giysi alışverişiyle çok aram yoktur ama fiyatları oldukça uygundu.  Sen de bazen kendinizi şımartabilirsin. :)

İstanbul gibi bir şehirdeysen her yer her yere ortalama 2 saat uzaklıktadır. İşim olmadığı günlerde bir kafeye gitmek için bile o kadar vaktim yolda geçer. Sürekli kafe kafe gezerim. Birinde kahve, birinde sıcak çikolata, öbüründe yemek.. Para uçuyor gidiyordu. Günde en az 40 tl bunlara veriyordum. Hem zamanımdan gidiyormuş hem de paramdan bunu anladım. Normalde haftanın bir iki günü insanlar arkadaşlarıyla görüşürken ben bugün 3 arkadaşımla nasıl görüşebilirim şu nasıl şöyle olur diye deli bir yoğunluk yaratmışım kendime. Ama şimdi evde sakin bir kafayla tüm gün kahve ve çay.. Bunun keyfi de başkaymış. 

Yurtdışına çıkmak için ingilizce çalışmaya vaktim yok diye söyleniyordum. (Ki üniversite zamanı sabah iş akşam okul, otobüste de ders tekrarı yapıp ayakta kitap okuyordum o yüzden ingilizceyi tamamen bahane ediyorum.) Daha çok ingilizce video izliyorum. En azından biraz daha fazla deniyorum diyelim.. :)

Yogaya yeniden başladım youtubeden istediğiniz sporları hareketleri vs bulabilirsin. Her gün istediğim kadar film izleyebiliyorum. Günde 10 saat çalıştığım için hiçbir şeye fırsat bulmadığımı söylüyordum ama şimdi kendimizi kendimizce geliştirebiliriz. 

Şu an bunu yazarken yağmur cama sakin sakin vuruyor. Camı aç bir nefes al diyor :)

Odamda istediğim müziği son ses açıp dinliyorum. Kitaplar, filmler.. Saçlara, yüzlere bakımlar.. :) 

Günde 2 litre su içmeye de başladım. Hiç susamam ve hiç su sevmem normalde ama içiliyormuş.. :) Sadece abur cubur yiyerek yaşayabilirdim. Onu da bıraktım çok canım çekince birkaç küçük çikolata kaçamakları oluyor :) 

Alışkanlıklarını değiştirmeyi dene. Evinde kahvaltını güzelce yap. Sporunu yap, suyunu iç, filmini izle. TADINI ÇIKAR.. Yazın yine istediğimiz yerleri gezeriz.. :)

Sağlıklı, güzel günlerimiz olsun. Kendine dikkat et.

 

 
Toplam blog
: 27
: 208
Kayıt tarihi
: 21.03.20
 
 

Plato MYO Çocuk Gelişimi mezunu. Atatürk Üniversitesi AÖF halkla ilişkiler öğrencisi. Çocuk atöly..