Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Kendini bulamayan hayatlar..

Hava buzz gibi saat sabahın beşi, güneşin doğmasına bile çok var daha. insanlar uykularının en tatlı en vazgeçilmez yerindeler. içim ürperdi ve yorganıma sarılıp kendimi onun sıcaklığı ile tekrar sardım ohhh yarabbi ne güzel bi duygu bu... Eğer gözlerimi kapatacak olursam kesin geç kalırım biliyorum hemen kalkmam laazım....

Yüzümü de yıkayacağım ama soğuk suyla mı?.. Az daha durumumuz iyi olsa kombili bi yere çıkacaktık ama olmadı işte, ayın sonunu zor getiriyorum ben, zaten getirebildiğim başka bir halt ta yok bu dünyaya.. Sadece günün sonu kaldı getirebileceğim. Hayatın sonunu saymazsak..

Gözlerim kapalı giydim kıyafetlerimi .. İyi ki akşamdan traş olmuşum yoksa şimdi hiç çekemezdim traş olmayı.. 10 dakika içinde kapıda olur servis acele etsem iyi olacak....

Saat 06:00 mesai şimdi başladı ve benim gibi erkenciler damlar şimdi jetonlarını almaya ve gözleri yarı açık tranvayı beklemeye koyulurlar.. Bu 1 metrekarelik yer benim hayatım işte gördüğünüz gibi. Sabahtan akşama kadar sıcaklarda ve soğuklarda gece veya gündüz fark etmiyor.. İnsanlara sadece jeton veriri karşılığında para alırım ve bunu 10-12 saat boyunca sürdürürüm benim işim bu!... Para al jeton ver para boz jetonları say paraları düzelt. Elekrikli ocağın üstünde çay yap, kulübenin dışına çık ve birkaç saniye hava al. sigara iç.. Duraktaki görevliyle futboldan konuş.. Kızlardan konuş ve kredi kartlarının borçlarından konuş.. Benim hayattaki anlamım bu akşam geç vakitte evin yolunu tut yemek ye çalıyını iç aç televizyonu izle ve ailenle bile ilgilenemeden yat ki sabah erken kalkasın... Yaşın hızla ilerlerken sen bu işi yaparak aileni geçindirmeye, onların ve kendi karnını doyurmaya çalış , ki yapabildiğin sadece bu.. Sabah işe git dakikalar ardı ardına geçerken sen sadece jetonlar ve bozukluklarla uğraş eve gel ve yap bunu haftanın 6 günü yılın 12 ayı yapmaya devam et.. İŞTE HAYAT..

bu mudur insan olmak? bu mu hayaşamak?.....!!!!......

peki nedir diyeceksiniz belki de... ne yani hiç çalışmasın mı insanlar.. sadece güzel günler mi olsun hayatlarında yada yaşamanın bir anlamı var mı da sen bunlardan bahsediyorsun diyebilirsiniz..

haklısınız belki de ama bence bu olmamalı hayat denen... ??!!!...

İYİ BAYRAMLAR İYİ AKŞAMLAR VE MUTLU YILLAR

 
Toplam blog
: 3
: 1289
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Tokat gibi küçük bir şehrin, Aydoğdu gibi küçük bir köyünden başaladığı yolculuğuna, İstan..