Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Keşke ile Başlamayan Bir Hayatın Olsun

Keşke ile Başlamayan Bir Hayatın Olsun
 

Sevgi neydi?

Emekti,

Yana yana erimekti,

Bıçağın keskin tarafından yalınayak yürümekti.

Hayat denen o yolculukta durup geriye bakma gereği duyuyorum. Nerelerde düştüm, tökezlediğim, ayağa kalkabildiğim dik durabildiğim yerler nereleri. Hiç mutlu olabildim mi? Düştüğümde ayağa kalkmama ne sebep oldu?

Bir insanın hayatta bel kemiği neresidir? Saf duygularla yöneldiğin tek insan, anne. Cennet annelerin ayağı altındadır derler. Peki, bu söylem her anne için geçerlimidir. Duygularına gem vuramayan, hayata karşı dik duramayan, çocukları arasında adil davranamayan anne gerçek midir?

Eğer bel kemiğin annen değilse, keşke ile başlamayan hayatın olabilir mi acaba. Her ne kadar hayata direnebilsen de içindeki o acı yakıp kavururken sen ne kadar mutlu olabilirsin ki? Gittiğin ama gidemediğin, kaldığın ama kalamadığın duygusu terk edebilirmi ki?  Peki, acıdan ne çıkar? Kendine acıyan, sürekli geçmişle yaşayan insanlar.

 Hayatta her şeyde olduğu gibi anne olmakta güç, irade, zekâ gerektirir. Hayatın temelinin atıldığı yerdir orası. Öyle bir temeldir ki üzerine ne koyarsanız koyun artık temeli etkilemeyecek kapasitedir. Kendine inanma, güvenme, kendini sevme hep o temeldedir. Ne yaşarsan yaşa artık o temel sarsılmaz. Hep oradadır artık.

Şu hayatta her önüne gelen anne olmamalıdır. En başta kendi annesiyle bağlanma sorunu yaşayan, içinde kin, nefret, öfke biriktiren kişiler. Böyle kişiler anca kendi gibi bir bireyin meydana gelmesine yol açacaktır. Toplumda böyle kişilerin çokluğu sebebiyle artık o toplumda yaşanmaz hale gelir. Bunun için evlenirken karşımızdaki kişinin nasıl bir anne olacağını baz almak gerekir.  Bütün olumsuzluklar seni dört bir taraftan kuşattığında bile net bir tavır sergileyebiliyorsan doğru bir anne tarafından yetiştirilmişsin demektir. Sorunlu bir evlilikte bile eğer anne güçlü ise o aileyi ayakta tutabilir. Çocuklarına kol kanat gerer. Topluma faydalı çocuklar yetiştirir. Annelerimiz sorumluluklarının ne kadar farkına varabilirlerse toplumda o kadar güzelleşecektir.

Sağlıklı ve mutlu toplum için geleceğin annelerini sevgiye doyuralım. Doyuralım ki  kendini gerçekleştiren, toplumun geleceği için uğraş veren, adil, dürüst güçlü bireyler yetiştirebilelim. Geleceğimiz annelerimizin o öpülesi ellerinde, dillerinde,  gönüllerinde…

 
Toplam blog
: 10
: 228
Kayıt tarihi
: 02.04.17
 
 

Lisans mezunuyum, aynı zamanda sosyal hizmetler öğrencisiyim. Bir kamu kurumunda şef olarak çalış..