Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '20

 
Kategori
Güncel
 

Keşke

Kırk yaşına merdiven dayadım. Bu yaşıma kadar insanları, dili, dini veyahut cinsiyetine göre yargılamadım. Benim için bu hayatta iki çeşit insan vardır. Bir insan ya iyidir ya da kötü. Keşke tüm insanlar iyi olsa. Ama bu ne yazık ki mümkün değil. Yalnız şu bir gerçek ki bunca kötülüğün olduğu bu dünyada yaşamı çekilir kılan tek şey iyi insanların varlığı.

Acının her an kol gezdiği güzel ülkemde ne yazık ki acılar dinmiyor. Öyle bir yağmur ki bu insan olan tüm yüreklere yağıyor. İşin siyasi boyutunu bildiğim söylenemez. Bu benim ayıbım. Ben işin insani boyutunu biliyorum. Sanırım şunu deme hakkına sahibim:" Vatan sağolsun ama benim Mehmedim de sağolsun."

İnsan sevdiği birini kaybedince o kişi için zaman durur. Şehitlerimiz var.Kimi abisini,kimi eşini,kimi kardeşini kaybetti.Öylesine büyük bir acı ki bu en fazla düştüğü yeri yakıyor.Keşke öylesine büyük bir güce sahip olsaydım ki şehitlerimizin ailesine yardım edebilseydim,acılarını bir nebze olsun dindirebilseydim.Ama böyle bir gücüm yok.Elimden duadan başka bir şey gelmiyor.Duanın gücü elbetteki büyük.Fakat şehit haberlerini duyunca insanın duadan daha fazlasını yapası geliyor.Bu acının tarifi yok.Bizler evlerimizde belki bir bardak çayı yudumlarken izliyoruz şehit haberlerini.Yüreği vatan sevgisiyle dolu, insan olan herkesin durup düşünmesi gereken bir durum bu.

Ölüm soğuk bir kelime.Ve yaşanan her ölüm yürekteki hayallerin gerçeğe dönüşmesindeki engeldir.BEn her şehit haberini duyduğumda o insanın hayallerini düşünürüm.Kim bilir yaşama dair sevdiklerine dair ne güzel hayalleri vardı şehidimin.

Bazen ne yazsam hepsi boş gibi geliyor şehitlerim olduğu müddetçe.Affedin beni dostlarım. Tek bildiğim yazmak. Yastayım.

 
Toplam blog
: 149
: 435
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

1999 yılında Ted Kdz Ereğli Kolejinden, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyat..