- Kategori
- Türk Mutfağı
Kıbrıs tatlısı (bayat ekmekleri değerlendirin)
Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Malzemeler
1 Su Bardağı Ceviz
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
4 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Galeta Unu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti için:
2 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
Üzeri İçin Krem Şanti
Kıbrıs Tatlısı tarifi
1. Galeta,yumurta ve şekeri iyice karıştırıp kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettikten sonra hindistan cevizi ve cevizi ekleyip karıştırın.
2. Yuvarlak bir tepsiye harcı koyuı 25 dakika pişirin
3. Daha önceden hazırlayıp ılınmış şerbeti pişirdiğiniz kekin üzerine dökün
4. En son tarifine göre hazırladığınız krem şanti ile üzerini süsteyin
NOT:
Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek adına robottan geçirerek galeta unu yerine kullanabilirsiniz
Gayet güzel oluyor ;)
devamı için:
https://www.facebook.com/enleziztarifler