Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kimlerle Çalışılmaz?

Kimlerle Çalışılmaz?
 

Egoist ve kibirli yönetici sizi batırır.


 İş deyince aklımıza direkt insan kaynakları departmanları gelir. Bunlar işveren ile işçi arasındaki ilişkiyi işe alım sürecinden ayrılışa kadar takip ederler. Kimlerle çalışılır araştırılar. Ancak bazı şeyleri bilmek için okumaya gerek yoktur. Mesela "Kimlerle çalışılmaz?" sorusunun cevabı iki kere iki dört eder mantığı gibi kesindir. 

Kibirli ile çalışılmaz, her şeyi kendi biliyor zanneder. Teknolojiyi, çağı takip edemez, kimseyi dinlemez, hatalarını kabul etmez, yavaş yavaş geri kalırsın, sonunda faturasını ağır ödersin. 

Yerini yadırgayacak insan ile çalışılmaz. Bazı insanları bir yere getirip yetki ve makam verirseniz yolunu şaşırır. Ne oldum delisi olur. Bu kişinin yeri o makam değildir. Böyleleri ile çalışılmaz.

Hatır gönül ile gelmiş biri ile çalışılmaz. Bu kişi sizin referans hatrını saydığınızı bildiğinden bunu suistimal edebilir. Etmese bile eğer bu kişi liyakat esasına dayalı bir işe alım yaşamazsa, yarardan çok zararı olur size. 

Egosit ile çalışılmaz. Etrafında çalışan insanları küçümseyerek kendini övme peşindedir. Çalışan motivasyonu verim için çok önemlidir. Motive edilmemiş çalışan verimli olamaz. Uzun vadeli çalışmaz. Sürekli değişiklik yaşanması ise düzen oturtmayı engeller. 

Liyakatsiz insanlarla çalışılmaz. Sırf yıllanmış diye bir yerlere getirilen insanlar eğer liyakat sahibi değiller ise çorba karıştırmaktan başka bir işe yaramazlar. Yetersiz olduklarını bildikleri için geldikleri yerde kalmak uğruna her şeyi yakıp yıkarlar. Mobbing uygularlar. Siz de bunlardan eninde sonunda bıkarsınız ama bıraktığınızda elinize bir enkaz almış olursunuz. 

Ahlaksız, edepsiz vesaire ile zaten çalışılmaz ama yukarıdakiler de muhakkak uzak durulması gereken kişilerdir. Herkese huzurlu, bereketli, güzel çalışma ortamları dileğiyle... 

 

 
Toplam blog
: 3
: 122
Kayıt tarihi
: 09.09.18
 
 

Hayatın normal şartlarda ortalarına doğru ilerliyorum. Malatya' da başlayan maceram Ankara' da de..