Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Kimse sormuyor "neden niçin" diye?

Kimse sormuyor "neden niçin" diye?
 

Kırık dökük olan sadece bu fotoğraf değil.


Son bir yıldır az okuyup ,hiç yazmıyorum, nedeni, okusam da yazsam da kendim çalıp kendim oynadığımdan tat alamıyorum.

Blog yazarlarının yazdıklarını okuyorum, hemen hemen yüzde doksanı havadan sudan olayları yazıp, okuyorlar... Kime ne?

Ükemde yargıya müdahale edilip ,tarikatlar hakkında davalara bakan savcılar hakkında 10 yıl hapis istemi ile dava açılıyor. Kimse sormuyor savcıların işini yapması ne zaman şuç oldu?

Kitap yazdı diye  gazeteciler yıllarca  cezaevinde hükümsüz tutuklu kalıyor,

Millletvekili aday adaylığını kabul edip, bu adayı seçebilirsin dediği seçmenin , şeçtiği vekili hapiste tutuyorlar: Hukuk, İnsan hakları, Yasa nerede?.

Hemen hemen tüm emek işçileri taşeron şirketlerde çalışıyor, Taşeron şirket trilyonlar kazınıyor da işçiyi neden ,sözleşmeli askari ücrete çalıştırıyor, kuru maaştan başka hiç bir hak tanımıyor ..kıdem tazminatı nereye gitti?

Vanda deprem oluyor. Dört aydır Vanlılar çadırda kalıyor. Vanlı çocuklar naylon çadırlarda yanarak, hayatı hiç yaşamadan ölüyor. Devlet nerede... Toplanan deprem vergileri nereye gitti diye kimse sormuyor.

Üniversite öğrencisi parasız eğitim istiyorum dedi diye hapse atılıp cinayet işleyen suçlu gibi yargılanıp cezalandırılıyor. O öğrenci ünüversiteye ne kadar harç yatırdı? o harcı yatıracak geliri var mıydı?

Sağlık, bir devletin vatandaşına parasız vermesi gereken hizmeti olmalı. Şubat ayı itibarı ile hiç geliri olmayan kişi dahi sağlık pirimini sgk yatırmak zorunda."HİÇ GELİRİ YOK" ödenmesi gereken pirim gelire göre değil, gidere göre hesaplanıyormuş. örneğin evin kira ise. kiranı baban ödüyorsa, bu kişinin geliri sayılacak.:) kimse hiç geliri olmayandan nasıl para istenir demiyor...

Bizler hakımızı aramadıkça insanı haklarımız elimizden alınıyor. Hem de bizim rızamız ile. Siz sormazsınız ama ben söyleyeyim nasıl alındığını. Oy veren seçmen siz değil misiniz?

Henüz reşit olmadan onlarca erkeğin tecavüzüne madur kalan kızların kendi rızası vardır diye karar veren hakimlere kimse Sormuyor NEDEN: NİÇİN?

 
Toplam blog
: 45
: 1303
Kayıt tarihi
: 13.10.08
 
 

Şiir yazmaya çalışıyorum, spor yapmayı seviyorum, deniz, yüzme, tutku bende. Doğayı anlamaya çalı..