Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '17

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Kış Aylarının Sigortası: Pekmez

Kış Aylarının Sigortası: Pekmez
 

Kış mevsimine girilmesiyle beraber vücudumuzun direncini arttırmaya yönelik besinler tüketmemiz oldukça önemlidir.  Kan değerleri düşük olan kişilerin diğer kişilere oranla daha fazla üşüyor olmasından dolayı doğal yollara başvurmaları gerekiyor. Tüketmemizin oldukça önemli olduğu besin grupları arasında en baş sırada yer alan Pekmez insan sağlığı için oldukça önemli bir yer kaplıyor.

Hayatımızı sağlıklı bireyler olarak geçirmemiz gereken en önemli adımlardan biri olan hiç şüphesiz ki yediğimiz besinlerdir. Genellikle kış aylarında aklımıza gelen Pekmez sağlıklı ve dirençli bir vücut için aslında her mevsim hayatımızda olması gereken besinler arasında baş sıralarda yer almaktadır. İçeriği açısından oldukça zengin ve faydalı olması açısından neredeyse vücudumuz için gerekli olan tüm gereksinimleri karşılıyor. 

Kan değerleri dışında daha birçok faydası bulunan Pekmezin Faydaları saymakla bitmiyor. İçerik açısından oldukça zengin bir besin olan ürün, fosfor, demir, mineral, protein ve çinko açısında oldukça zengin. Düzenli olarak günlük tüketimi ile vücudunuza gerekli olan direnci verebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Birden fazla çeşidi olan besini damak tadınıza en uygun olanını seçerek tüketebilirsiniz. Pekmez, karaciğer içerisinde oluşabilecek zararlı toksinleri atmanıza yardımcı olması dışında kan değerlerinizin yükselmesine yardımcı olur ve yapılan araştırmalara göre vücut içerisinde bulunan kanser hücrelerinin büyüme ve yayılma hızını azaltma hatta yok etme faydası da bulunduğu kanıtlanmıştır. 

Pekmezin Faydaları sağlığımız için büyük bir önem teşkil ederek içeriğinde bulunan demir, magnezyum ve kalsiyum ile de kas sistemimizi güçlendirmeye yardımcı oluyor. Besin içerisinde bulunan demir sayesinde mide çeperinin zarar görmesini de engelleyerek mide rahatsızlıklarının önlenmesini sağlıyor. Düzenli tüketim sayesinde elde edeceğiniz olumlu sonuçlar dışında da her besinde olduğu gibi gereksiz ve fazla alımı ise birtakım rahatsızlıkları yaşamanıza neden olacağından dolayı düzenli ve gerekli miktarda doktor tavsiyesi ile almanızda yarar var.

Pekmezin Faydaları için yapılan araştırmaların ışığında içeriğinde bulunan demir, kalsiyum, magnezyum bulunmasından ötürü kemiklerinizin güçlenmesini sağlayabilir, karaciğeri onarıcı özelliğinden dolayı da organınızda oluşabilecek hasarları ve zararlı maddeleri atmanıza yardımcı olacaktır. Dut, keçiboynuzu ve daha birçok çeşidi bulunan Pekmez vücut direncinizi arttırıp güçlendirerek yaşayabileceğiniz gribal enfeksiyonların da önüne geçiyor. Oldukça etkili bir antioksidan özelliği de bulunan besinin kalp hastalıklarına karşıda bünyenizi koruyor. Yapılan araştırmalara göre bir çorba kaşığı pekmezin içerisinde yaklaşık olarak %14,5 potasyum bulunuyor. Kemik ve kalbinizin dostu olan potasyumun vücudunuza almanız oldukça önemlidir.

Yeni doğum yapmış olan annelerin sütünü arttırmak için mükemmel bir besin olması yanında içeriğinde bulunan mineral ve zengin proteinler ile de kilo vermek isteyen kişiler için yüksek enerjili ve az kalorili bir besin tüketmiş olursunuz. Yalnızca vücut içerisini korumakla kalmayan besin aynı zamanda cildimiz için de birçok fayda sağlıyor. Pekmezin Faydaları hakkında ki yorumlar doğrultusunda yapılan araştırmaların gerçekliği kanıtlanmış görülüyor.

 

Kaynaklar:

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/benefits-blackstrap-molasses#2

https://biliyormuyuz.com/pekmezin-faydalari-nedir-uzum-pekmezi-ve-dut-pekmezi-neye-iyi-gelir

https://www.livescience.com/39624-what-is-molasses.html

 
Toplam blog
: 4
: 304
Kayıt tarihi
: 07.11.17
 
 

26 Yaşında, yazmayı seven, Tesla hayranı bir Elektrik - Elektronik Mühendisi. ..