Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '20

     
    Kategori
    Güncel
     

    Koronavirüs ve düğün

    Aslında her şey aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde başlamıştı ama ilk başta hiç kimse Covid-19 virüsünün bu kadar hızla yayılacağını tahmin edemedi.

    Mart ayının başında ise koronavirüs Türkiye sınırları içine girdi, bu kadar hızlı ve kolay yayılması neticesinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir takım önlemler alınmaya başlandı.

    Bunlardan bir tanesi hepimizin bildiği üzere toplu etkinliklere bir süre boyunca kısıtlama getirilmesi. 2020 bahar aylarında düğün planlayan tüm çiftlerin karşılaştıkları durum düğünlerini ertelemek olduğu için bu yazıyı paylaşmak istedik.

    Yıllardır düğün sektöründe hizmet vermiş profesyonel bir ekip olarak geçmiş deneyimlerimizden yola çıkarak sizlere yardımcı olacak bir liste çıkardık.

    İlk başta unutmayın: Bu sadece sizin başınıza gelmiyor. Tüm dünya şu anda aynı virüs ile başetmeye çalışıyor, dolayısıyla "Neden benim başıma geldi?" diye dert yanmaya gerek yok. Onun yerine öncelikle sakin kalıp "Bu durumu nasıl en az hasarla atlatabiliriz?" üstüne düşünmek en sağlıklısı.

     

    -Panik yok. Aslında tam da şu aralar tarihe tanıklık ediyoruz. Bundan yıllar yıllar sonra çocuklarınıza anlatacak bir hikayeniz bile oldu şimdiden. "Biz evlenmeye kalktık ve tüm dünyada pandemi ilan edildi." :)

     

    -Peki ne zaman düğünü ertelemeliyiz? diye düşünüyorsanız söyleyelim; şimdi. Siz biraz daha bekleyip durumun gidişatını değerlendirmek isterken diğer tüm çiftler yaz sonu ve sonbahar tarihlerini doldurmaya başladı bile. Vakit kaybetmeden aksiyon almanız hem evde kaldığımız bu günlerde zamanınızı değerlendirecek hem de düşündüğünüz alternatif tarihlere yer bulmanız daha kolay olacak.

     

    -İlk olarak şimdiye kadar anlaştığınız tüm düğün profesyonellerinin bir listesini çıkarın; düğün mekanı, organizasyon şirketi, fotoğraf ve video ekibi, saç makyaj ekibi, balayı uçak ve otelleri. Özellikle düğün günü hizmet alacağınız firmalar ile -düğün mekanı, fotoğrafçı, Makyöz vb.- iletişime geçerek düğününüzü ertelemeyi düşündüğünüzü bildirmek önemli.

     

    -Size ve ailenize uyan alternatif tarihleri belirleyip düğün mekanınız ile yeni tarih uygunluğunu kontrol ederek başlayabilirsiniz. Sonrasında sözleşme yaptığınız diğer tüm firmalara ulaşıp ertelemeyi düşündüğünüz alternatif tarihte olan uygunluklarını kontrol ediniz. Çoğu firma salgın gibi bir durumu mücbir sebepten sayarak yeni tarih rezervasyonunda ekstra ücret talep etmeyecektir ama siz yine de yapmış olduğunuz sözleşmeleri gözden geçirip nasıl bir yol izleyeceğinizi karşılıklı görüşebilirsiniz.

     

    -Çıkabilecek ek ücretleri hesaplayın. Kimi tarihler diğer tarihlerden daha popüler olduğu için fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Eğer daha önce yapılmış harcamalarınız varsa bu harcamaları düğünü ertelediğinizde ne kadarını kullanabilirsiniz, kontrolünü yapın. Özellikle otel ve uçak rezervasyonlarında Covid-19 nedeniyle bir çok firma kolaylık sağlasa da geç olmadan yeni tarih kararınızı verip aksiyon almanız yararınıza olacaktır.

     

    -Yeni düğün tarihinizi konuklarınıza haber verin. Düğününüzü ilk tarihte yapmak isteseniz de sizin ve sevdiklerinizin sağlığı çok daha önemli olması sebebiyle bu kararı verdiğinizi bildirmeniz yerinde olacaktır. Özellikle destinasyon düğün yapacaksanız veya konuklarınız şehir dışı / yurtdışından gelecekse fazla beklemeden konuklarınıza haber vermeniz onların da plan yapmalarını kolaylaştıracaktır.

     

    Son olarak açık görüşlü olun ve bu durumun canınızı sıkmasına izin vermeyin. Sadece siz değil, hizmet alacağınız tüm firmalar aynı sorunla boğuşuyor. Belki istediğiniz cumartesi gecesi olmayacak düğününüz ama cuma veya pazar günü boş olabilir ve bu hiç bir şekilde sizi üzmesin. Unutmayın; sizi seven hiç kimse düğününüze katılmak için bunu dert etmeyecektir. Ne demişler; her şeyin başı sağlık.

    Diğer tüm yazılarımıza www.deryaengin.com dan ulaşabilirsiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 55
    Kayıt tarihi
    : 28.03.20
     
     

    Merbaba ben Derya Engin profesyonel fotoğrafçıyım ..