Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '19

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat

Kredi kartı seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar bulunmaktadır. Bu detaylar aslında hemen hemen herkesin bildiği ama uygulamadığı detaylardır.

İlk değinmek istediğim husus çok avantajlı kredi kartı diye bir tabir yok. Yani şu kredi kartı daha iyi, bu kredi kartı daha iyi gibi bir durum söz konusu değil. Neden mi? Çünkü her tüketicini harcama alanı farklılık gösterebilir.Bir tüketici çok sık seyahat ederken, diğer bir tüketici Alışverişe ya da yemeye içmeye harcama yapıyordur.B u yüzden her tüketici için en iyi kredi kartı kendi harcama yaptığı alanlara yönelik kampanya yapan kredi kartlarıdır.

1.önemli detayı tekrarlıyorum a kartı çok avantajlı b kartı çok iyi gibi bir durum söz konusu değil. Kimsenin önderdiği kredi kartıda sizin için avantajlı değil öneren kişiye göre avantajlı olabilir. Siz hangi sektörlere yönelik daha çok harcama yapıyorsanız, o sektörlerde indirim, taksit ve puan kampanyası olan kredi kartı sizin için daha avantajlıdır. Kredi kartı alırken bankaların size tavsiye ettiği kartları tercih etmeyin. Kredi kartlarına ait özellikleri kampanyaları internet aracılığıyla inceleyip öyle tercih yapın.

Kredi kartının yıllık kart ücreti bir diğer detay, aynı özelliklere sahip yıllık kart ücreti olmayan kredi kartı var ise bunu tercih etmeliyiz. Özellikle temasız kredi kartları incelenebilir.

Kredi kartı seçerken bir diğer önemli detay ise geçikme faizi,alışveriş faizi ve nakit avans faizidir. Kredi kartlarının faizlerini inceleyerek size en uygun kartı tercih edebilirsiniz.

Kredi Kartı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bilinçsiz Kredi kartı kullanımı malesef ülkemizde çok yüksek.Tüketiciler kredi kartı limitinin tamamını sanki geri ödemeyecekmiş gibi bilinçsiz bir şekilde harcamaktadır.Bu olumsuz sürecin başlangıç noktası, daha yolun başındayız.Kredi kartının borcunun tamamını ödeyemediğimiz de ise kredi kartı nakit çekime kapatılır ve kalan borç üzerinden geçikme faizi uygulanır.Kredi kartı borcunu ödeyemediğimiz her dönem kredi kayıt bürosu tarafında kayıt altına alınır ve bu durum kredi notunu olumsuz etkiler.3 dönem ödenmeyen kredi kartı borcu için banka alacağını yasal yol ile almak için avukata verir.Bu olumsuzluklar malesef ülkemizde çok sık yaşanmaktadır.Bu olumsuzlukların yaşanmaması için kredi kartı kullanımına dikkat etmeliyiz.Kredi kartı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz.

1) Kredi kartı harcamasını ödeyebileceğimiz kadar yapmalıyız.Ödeyebileceğimiz tutardan fazla harcama yapmamaya gayret etmeliyiz.

2) Kredi kartı limitini fazla yüksek tutmamakta fayda var.Bu şekilde limiti sonuna kadar kullansanız bile geri ödeyebilme imkanınız olur.

3)Kredi kartı hesap kesim tarihini gelirimizin tarihine göre yapmalıyız.Böylece kredi kartı borcunuz geçikmeye girmez ve faiz işlemez.

4) Kredi kartı bilgilerimizi internet üzerinde saçma sapan sitelerde kullanmamaya özen göstermeliyiz.

5) Kredi kartımıza ait kampanyaları takip ederek bunlardan yararlanmak avantaj sağlar.Bir çok banka kampanyalar hakkında müşterisini msj yoluyla yada reklam yoluyla bilgilendirsede internet sitesi üzerinden kampanyaları takip etmekte fayda vardır.

Çok düşük limitli kredi kartları borcundan dolayı, icralık olan ve devamında kara listeye giren tüketici sayısı çok yüksek.Bilinçli kredi kartı kullanmak size avantaj sağlar.Bilinçsiz kredi kartı kullanımı ise hem cebinize hem banka sicilinize olumsuz yansır.

 

 
Toplam blog
: 2
: 63
Kayıt tarihi
: 06.09.19
 
 

Bankacılık mezunuyum.Şuanda dijital pazarlama uzmanı olarak çalışıyorum.Bu yüzden dinamik ve akıc..