Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi kartını nasıl nakite çevirebilirim?

Kredi kartını nasıl nakite çevirebilirim?
 

Dünyadaki ekonomik gelişmeler tüketicilerin harcama davranışlarını da kökünden değiştirmiştir. Eskiden kağıt ve madeni para ile yapılan harcamalar günümüzde kredi kartı ile de yapılmakta  ve artık harcamaların ekseriyeti nakit yerine kartlarla özellikle kredi kartları ile yapılmaktadır. Bankacılık işlemleri günümüzde bankalardan, atm.lerden, cep telefonu uygulamalarından, telefon bankacılığı işlemlerinden ve internet bankacılığından yapılabilmektedir. ATM’ler mini bankalar gibi hizmet vermekte olup birçok iş ve işlemi ATM’ler vasıtası ile halletmek mümkündür.
 
Kredi Kartları Ne İşe Yaramaktadır?
 
Kredi kartlarıhem bir harcama nesnesi hem de bir bankacılık nesnesi olarak düşünülebilir. Kredi kartlarının birçok amaç için kullanıldığı görülmektedir. Mesela kredi kartları ile para yatırılabilmekte, harcama yapılabilmekte, fatura ödenebilmekte, harcamalar takside bölünebilmektedir. Kredi kartlarından bunların dışında da birçok işlem yapılmaktadır. Kredi kartlarından yapılabilen işlemlerin bolluğu nedeniyle artık birçok müşteri birçok işini kredi kartları vasıtası ile halletmektedir.
 
Kredi Kartından Nakit Para Çekimi
 
Bazen paraya sıkıştığımız ve acil para bulmamızı gerektiren durumlar olabilmektedir. Her zaman bir yakınımızdan para istemek mümkün olmamakla birlikte banka kredi kartları kullanarak para çekebilmek mümkündür.
 
Hemen akla kredi kartından nasıl para çekilebileceği sorusu gelmektedir. Kredi kartından nakit çekebilmek için bazı şeyleri bilmek gerekmektedir. Aslında her bankanın kredi kartından nakit çekimi hususunda kendisine has şartları vardır. Mesela bazı bankalar her müşterisine kredi kartından para çekimi için farklı limitler belirlemektedirler. Bu limitler belirlenirken müşterinin risk raporu ve bankacılık işlemlerinde yaptığı gecikmeler önem arz etmektedir.
 
Genel olarak bankalar müşterilerine istisnai durumlar haricinde kredi kartından para çekmehizmeti vermektedir. İsteyen müşteriler takside bölerek isteyen müşteriler ise tek çekimde kredi kartından para çekebilmektedir. Kredi kartından para çekerken taksit yapılacaksa ödenecek toplam tutar ve uygulanacak faiz oranı dikkate alınmalıdır. Kredi kartından nakit çekiminde uygulanan faiz oranları normal kredi çekimindeki faiz oranlarına göre yüksek olup, müşterilerin bu detaya dikkat etmesi faydalı olacaktır. kredi kartından tek çekimde nakit kullanmak isteyen kullanıcılar bu işlemlerini bankamatik ve ATM'lerden gerçekleştirebilirler.
 
Kredi kartından nakit çekmek isteyen müşteriler bankalarının ilgili telefonlarını arayarak varsa kredi kartı nakit kampanyalarından faydalanabilirler. Dileyen müşteriler ise ATM cihazları aracılığıyla nakit ihtiyaçlarını taksitler halinde ya da tek çekim halinde karşılayabilirler. Daha önce de belirtiğimiz gibi burada dikkat edilecek husus nakit çekiminde uygulanan faiz oranıdır. Müşterilerin bu faiz oranını dikkate almaları faydalarına olacaktır.
 
 
Toplam blog
: 8
: 7870
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

İşletme mezunu ve işletme alınında yüksek lisans yaptım ayrıca şuan Radyo ve Televizyon Programcı..