Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '17

     
    Kategori
    Ekonomi - Finans
     

    Kredi Notu Nedir? Ne İşe Yarar?

    Kredi Notu Nedir? Ne İşe Yarar?
     

    Kredi notu nedir?


    Kredi notu düşük olan kişiler çoğu zaman bankalardan kredi ya da kredi kartı alamaz. Bankaların kredi ya da kredi kartı vermek için istediği kredi notu değişiklik gösterebilir. Kredi kartı almak ya da kredi çekmek için en uygun durum kredi notunu yükseltmektir. Kredi notu, kişilerin kredi kartı ya da kredi ödemeleri, kefil olduğu kişilerin ödemeleri, sık sık ikamet değişikliğinin yapılıp yapılmadığı, kredi kartı limitlerinin doluluk oranına göre değişiklik göstermektedir.
     
    Eğer kredi notunuz düşük ise yapmanız gereken bazı temel şeyler vardır. Bu maddeleri uygulamanız kredi notunuza olumlu yansıyacaktır. Bu maddeler şunlardır;


        Kredi kartı özetinin en az asgari tutarını ödemek, mümkünse dönem içi işlem tutarının yarısından fazlasını ya da tamamını ödemek. Hesap özetinin yarısından fazlasını ya da tamamını ödemenin kredi notu üzerindeki etkisi büyüktür.
        Varsa kredi borçlarını her ay düzenli olarak ödemek.
        Kredi başvurusu yapacağınız banka üzerinden hesap işlemi yapmak ya da arttırmak. Bu duruma örnek vermek gerekirse emekli maaşınızı o bankaya aldırmak ya da yeni bir banka kartı çıkarttırarak para transferlerini bu banka üzerinden yapmak.
        Kısa aralıklarla bankalara kredi kartı ya da kredi başvurusu yapmamak.
        Sık sık ikamet değişikliği yapmamak.

    Yukarıda belirtmiş olduğumuz durumları mümkün olduğunca uygulayabilirseniz, kredi notunuzun artması beklenmektedir. Tabi bunların yanı sıra bankalar bazı özelliklere de bakmaktır. Bu özelliklerin en önemlisi işiniz ve aylık geliriniz var ise adınıza kayıtlı ev, araba ya da taşınmaz mülklerdir.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 101
    Kayıt tarihi
    : 07.12.14
     
     

    Ekonomi ve kredi alanında uzmanlaşmış. Kredi notunun gerekliliğini ve faydalarını bilen bir inter..