- Kategori
- Türk Mutfağı
Kremalı Ispanaklı Börek
Kremalı Ispanaklı Börek Malzemeleri:
Un
Su
Tuz
İçi İçin:
Ispanak
Küçük kutu krema
Tuz
Karabiber
1 yumurta
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Kremalı Ispanaklı Börek Tarifi:
1. Öncelikle hamur için un, su ve de tuzu yoğurarak bir hamur yapıyoruz.
2. Hamurumuz dinlenirken diğer taraftan içimizi hazırlıyoruz.
3. Ispanakları doğrayıp yıkıyoruz.
4. Krema, yumurta, karabiber ve tuzu katarak karıştırıyoruz.
5. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler alarak merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
6. Sıvıyağ sürüp elle açmaya devam ediyoruz.
7. İyice incelince içini koyup rulo yapıyoruz.
8. İki ucu önce ortada birleştiriyoruz.
9. Diğer uçları da yine içeri kıvırıyoruz yani kıvırma olayını iki kez yapıyoruz yumurta sarısı sürerek fırına veriyoruz..
AFİYET OLSUN:)
devamı için; http://enleziztarifler.com/